Раніше ми вже розповідали вам, як же розпізнати в городі огіркового комарика, і як з ним боротися. А також ділилися деякими секретами, щоб цибулька на грядці відчував себе прекрасно. Тому прийшов час розкрити рецепт для боротьби зі шкідниками прекрасної капусточки.

Вам краще зберегти його, щоб згодом не втратити і не мучитися при вирощуванні капусти.

Для початку слід обприскати капусту 70-процентним столовим оцтом. На десять літрів води потрібно взяти всього лише одну ложку цього засобу. Як тільки ви розмішали оцет, відразу ж і обробляйте капусту. Цим же розчином, до речі, можна також обприскати редьку, щавель, редиску, хрін, ріпу і брукву.

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

І в результаті ви більше не побачите блішок, так як даний засіб дуже вірне. До того ж, оцет розлучається протягом малого часу, а метелики білявки після обприскування бояться сідати на капусту.

Боротьба ж з огірковим комариком розділяється на кілька методів. Перший - біологічний, другий - хімічний. У першому випадку використовуємо тільки дозрілий пропарений компост, дорослих комах відловлюємо за допомогою клейових пасток, а личинок за допомогою кліщів-хижаків. А в другому випадку беремо препарат" Іскра Золота " (5 таблеток на 10 літрів води).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

Нагадаємо, як позбавиться від мурах на городі раз і назавжди: цінні поради експертів

Як повідомляв Знай.ua, як побороти огіркового комарика і виростити гарний плід: легко розпізнати і знищити

Також Знай.ua писав, секретики, завдяки яким ваш цибулька на грядці буде задоволений: посадка, підгодівля і боротьба з мухою