Відомий український педіатр і вельми популярний блогер Євген Комаровський часто ділиться з українцями порадами про здоров'я та виховання дітей.

Нещодавно лікар провів прямий ефір з телеведучою, зіркою "Орел і Решка" Регіною Тодоренко і опублікував розмову на своїй сторінці в соцмережі Instagram. Вони обговорили, як захистити дітей від комах у період спеки.

Так, Комаровський нагадав, що засоби від кліщів і комарів не вбивають їх, а просто відлякують запахом. Тодоренко погодилася з його думкою і додала, що кліщі зараз найнебезпечніші для дитини.

Регіна Тодоренко, фото: Instagram
Регіна Тодоренко, фото: Instagram

"Не всі кліщі несуть інфекцію. Є чотири поширені інфекції, дві з них знають всі: кліщовий енцефаліт і хвороба Лайма. Але є ще більш рідкісні. Головне знати способи, як їх уникнути", - зазначив доктор.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У той же час Комаровський додав, що одним репелентом (речовина в засобі від комах) кліща не відлякаєш, зате він ефективний у боротьбі з комарами.

Євген Комаровський / фото: Instagram
Євген Комаровський / фото: Instagram

"Коли борються з кліщами, як правило, використовують подвійну дію препарату, які володіють і відлякують властивостями, і вбивають. Репелент – це неприємний запах, вони практично не токсичні. Їх можна наносити на шкіру, але засіб від кліщів має токсичну дію, тому небажано наносити на шкіру. Наносите на одяг", - сказав експерт.

Нагадаємо, що Євген Комаровський назвав найнебезпечніші місяці в житті малюка.

Як повідомляв портал Знай.uа, діти українців можуть постраждати: доктор Комаровський назвав головну небезпеку у всіх будинках.

Також Знай.uа писав, що Євген Комаровський закрив питання, яке найбільше турбує батьків немовлят.