Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якому розповів, що увійде в нове шкільне меню.

"Найголовніше – те, що дозволили спеції. Це зробить смак їжі різноманітним. Фруктів, овочів та м'яса стане більше. Плюс, зменшили кількість жиру, цукру та солі. Тобто тепер у школах не будуть доганятися калорійністю за допомогою неадекватної кількості олії та хліба і їжа буде здоровішою.

На моменті із нормами я наголосив, коли Перша леді на початку своєї діяльності з реформи шкільного харчування звернулася до мене за консультацією. За моїм досвідом було очевидним, що в школах нічого не покращиться, доки там діють старі норми. Олена Зеленська ініціювала створення робочої групи для подальших змін.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

МОЗ проаналізував світову практику та створив для шкільних їдалень нові норми. Потім ми з моєю командою CultFood, що займається питанням шкільного харчування понад 4х років, та командою дієтологів взяли оновлені правила та розробили чотирьохтижневе меню.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Сьогодні презентували. Це 160 страв. Вони вже скомбіновані у повноцінні прийоми їжі, що не повторюються протягом місяця. Школам тепер не треба самим складати меню. Все вже є. З рецептурами та розрахунками калорійності. Найголовніше: це страви української (не радянської) та світової кухні", - написав Клопотенко.

Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував легкий крем-суп зі шпинату.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко пообіцяв "смакове безумство" від нового рецепту курки.

Також портал Знай.uа писав, що Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного печива з яблуками.