В Чорнобильському заповіднику масово хворіють вовки: їх "атакує" підшкірний кліщ, який не дає тваринам спокою і змушує постійно чухатися.
Про це на своїй сторінці в Facebook розповіли працівники Чорнобильського радіаційного-екологічного біосферного заповідника.
"Вовків ми найчастіше уявляємо як сірих пухнатих красенів з благородною поставою та гордим поглядом. Але й вони старіють, хворіють і шолудивіють. Цей хижак, що потрапив в об’єктив фотопастки, за словами фахівців, хворий на демодекоз – підвищене розмноження підшкірного кліща. Все що може вовк, це завзято чухатись: у природи нема персональних лікарів. Світлини з фотопасток Полісся - дика природа без кордонів, встановлених на території Чорнобильського заповідника", - йдеться в публікації.

Тим часом заступник директора Міжнародної радіоекологічної лабораторії, начальник відділу радіоекологічних досліджень, зоолог Сергій Гащак встановив камеру у Чорнобильській зоні відчуження і здивував неймовірними кадрами. Зоолог протягом багатьох років знімає дику природу біля Чорнобиля. Саме завдяки його роботі світ дізнався про те, наскільки різноманітний тваринний світ в 30-кілометровій зоні відчуження.

Нагадаємо, українцям показали справжнього господаря чорнобильської зони відчуження: "Хоробрий". Зона відчуження не перестає дивувати українців

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці йшли на паради, поки в Чорнобилі вирував ядерний кошмар: архівні кадри 35 років тому. 35 років тому сталася одна з найсерйозніших техногенних катастроф за всю історію людства

Також "Знай.ua" писав, СБУ розкрила таємні матеріали КДБ про Чорнобиль: інциденти траплялися і до катастрофи. Влада СРСР приховувала правду десятки років.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще