Вирощування кабачків і гарбуза – справа не з легких. Щоб не помилитися з поливом цих рослин, прочитайте цю статтю до кінця.

Мало хто городники вирішуються вирощувати у себе на грядці кабачки або гарбуза. Догляд за рослинами вимагає багато часу і особливої уважності. Однак, якщо знати правила посадки і догляду, то проблем можна з легкість уникнути.

В першу чергу, не рекомендується садити гарбуз і кабачки поруч на ділянці. Краще посадити або в різних кінцях городу, або зробити між ними перегородку.

Як поливати кабачки?

Оскільки коріння у кабачків знаходяться близько до поверхні, поливати їх слід вкрай обережно, особливо, якщо грунт легка або піщана. Справа в тому, що від сильного напору води грунт може розмити і оголюватися корінці рослини. Так з'являється загроза опіків для кабачків.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кабачки / фото: Pixabay
Кабачки / фото: Pixabay

Щоб цього уникати слід замульчувати грунт скошеною травою, сіном або тирсою.

Поливати кабачки слід раз на місяць, використовуючи на одне рослини по 20 літрів води. Для поливу варто вибирати або ранковий, або вечірній час.

Як поливати гарбуза?

Система поливу схожа на кабачки, проте частота відрізняється. Гарбузи необхідно поливати 1 раз до підгортання в обсязі 7-8 літрів під один кущ, після чого кожні 10 днів виливати по 10 літрів під кожен кущ, припинивши поливи повністю за місяць до збирання врожаю.

Гарбузи / фото: Pixabay
Гарбузи / фото: Pixabay

Нагадавши, чим підгодовувати кріп щоб він був смачний і пишний.

Як повідомляв портал Знай.uа, Як правильно поливати баклажани і перець.

Також Знай.uа писав, як убезпечити від шкідників і виростити здорову полуницю.