У мережі, на стовпі або навіть в газеті можна часто натрапити на дивні оголошення, які рекламують послуги нібито фахівців зі зняття порчі. В інтернеті існує ціла купа порад, які пропонують убезпечити себе від так званого негативного впливу за допомогою різних предметів, наприклад, шпильки.

Служителі церкви не приховують, що нерідко навіть ті, хто постійно ходить на службу, дати їм рекомендації, як "відвести порчу" або навіть ікону, яка б в цьому допомогла.

Про це стало відомо завдяки новій публікації одного з Telegram-каналів, де публікують корисні молитви.

Молитва, скріншот із відео
Молитва, скріншот із відео

Що говорить стосовно шпильок Православна Церква?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Поняття "пристріт", "порча" давно стали звичними для людей поряд з іншими езотеричними назвами. Додається до цього і вплив різного роду магів і екстрасенсів, які використовують в своїх обрядах православні символи: церковні свічки, ікони святих. Майстерно обдурений підібраними атрибутами звичайна людина дійсно починає вірити в існування різних пристріту.

Думка Православної Церкви щодо різних магічних дій, в тому числі і псування, однозначна: порчі просто не існує. А різні негативні прояви, що відчуваються людиною - це те, що вона сама дозволяє зробити з собою бісам. Давайте згадаємо слова Святого Паїсія Святогорця: "Чорні сили темряви безсилі. Самі люди, віддаляючись від Бога, роблять їх сильними, тому що, віддаляючись від Бога, люди дають дияволу владу над собою".

Молитва, фото: Unian
Молитва, фото: Unian

Кожна віруюча людина повинна практичними справами показувати свою віру. Відходячи ж від віри, людина тут же потрапляє під вплив демонів, починаючи звертати увагу на різні нібито паранормальні явища типу пристріту і порчі.

Чому шпилька від пристріту - обман?

Як часто ми чуємо від людей, що вони роблять " як усі "або твердження, що людина"не робить нічого поганого". Але віруюча людина не може, маючи в серці віру у Всевишнього, звертатися до різних магічних символів. У Православ'ї є або зло або добро. А будь-які міркування на тему" як все " і проходження магічних ритуалів вказують, що людина відходить від своєї віри, а значить, відкривається для нападок бісівських сил. Ці нападки і сприймаються як прояв псування.

Церква не рекомендує користуватися різними предметами, яким приписується магічна дія. Приколюючи "заговорену" шпильку або використовуючи іншу "магічну" річ, людина починає вірити в її захисну силу, віддаляючись від Господа і відкриваючись бісам. Найкращим захистом є Господня благодать.

Раніше повідомляли, таємний ритуал на швидкий грошовий прибуток: стакан води і три монетки.

Як повідомляв Знай.uа, година янгола-хранителя: коли молитися своєму захиснику в травні, найкращі дні та час.

Знай.uа писав, стародавні українські традиції, які лякають: дружба на першій шлюбній ночі і пропозиція хлопцю.