У Міністерстві соціальної політики України заявили, що відомство працює над створенням "Безбар'єрного простору та умов для забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами". Представники Мінсоцполітики зазначили, що планують ефективніше повертати їх до активного життя та участі в житті соціуму.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

День захисту дітей, скріншот: YouTube
День захисту дітей, скріншот: YouTube

"Однією з пріоритетних цілей міністерства є надання особам з інвалідністю якісних реабілітаційних послуг за міжнародними стандартами, що забезпечить повернення їх до активного життя, участі в житті соціуму осіб з інвалідністю та соціалізації дітей з інвалідністю.

У сфері управління Мінсоцполітики функціонує вісім державних реабілітаційних установ у різних областях України, що мають колосальний потенціал для розвитку та модернізації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Мінсоцполітики зараз дуже активно займається питаннями оптимізації та переоснащення Державного реабілітаційного закладу "Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю" Мінсоцполітики, який розташований у селі Лютіж Київської області з метою розширення переліку реабілітаційних заходів та відкриття дитячого відділення.

За півроку активної роботи досягнуто наступних результатів:

- розроблено проєкт з оптимізації та переоснащення реабілітаційного центру із залученням професійних експертів у даній сфері;

- отримано ліцензію МОЗ України для надання дитячої реабілітації;

- розпочато ремонтні роботи в реабілітаційному центрі та підготовлено приміщення для дитячого відділення;

- проведено тендер на закупівлю необхідного обладнання та меблів для відкриття дитячого відділення, у тому числі роботизованих комплексів для локомоторної терапії дорослих та дітей;

- проведено переговори з офіційними представниками Республіки Куба щодо залучення їх провідних фахівців з дитячої реабілітації до спільної роботи в дитячому відділенні центру;

- оголошено конкурси на зайняття вакантних посад, у тому числі фахівців з дитячої фізичної реабілітації, масажистів, лікаря педіатра, дитячого невролога, дитячого ортопеда.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, до 50 тисяч гривень: до Дня захисту дітей в Україні зміниться низка важливих виплат та пільг.

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли, які права можуть врятувати неплатників аліментів: покваптеся не втратити виплати.

Знай.uа писав, депозит, виключення, прописка і монетизація: у Мінсоцполітики відповіли на десятки важливих питань про субсидії.