Зовсім недавно стало відомо, що в ніч на 30 травня 2021 року помер український письменник, громадський діяч, прозаїк і публіцист Михайло Слабошпицький на 75-му році життя.

Про це повідомила його дружина на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Жінка зазначила, що не може стримувати сліз через цю втрату, і що дуже сильно любить Михайла.

Михайло Слабошпицький, фото: Facebook
Михайло Слабошпицький, фото: Facebook

"Сьогодні вночі помер Михайло Слабошпицький. Люблю. Плачу", - написала вона в публікації з його фотографією.

Слабошпицького повинна знати і любити Українська дітвора, так як саме на творах цього письменника виросло не одне покоління. Йдеться про "Хлопчик Валь", "Славко і Жарко", "Озеро Олдан", "Душі на вітрах" і багато інших.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Михайло Слабошпицький, фото: Facebook
Михайло Слабошпицький, фото: Facebook

При цьому писав Михайло Слабошпицький і для дорослих книги, такі як "Поет з пекла (Тодось Осьмачка)", "Пейзаж для Помаранчевої революції", "Українські меценати" і "З голосу нашої Кліо". Роман "Марія Башкирцева" був переведений на кілька мов. І довгий час свого життя письменник віддав саме видавництву "Ярославів вал", в якому працював в якості директора.

Нагадаємо, померла Тетяна Проценко, яка зіграла Мальвіну в "Пригодах Буратіно"

Як повідомляв "Знай.ua", молодий Герой України загинув, рятуючи побратима - "Прийняв на себе"

Знай.ua писав, 17 років віддали Батьківщині: українці вшанували мужніх бійців СБУ. 26 травня 2018 року, виконуючи бойове завдання в Луганській області, їх загін потрапив під ворожий обстріл.