В Україні проблеми з утилізацією та переробкою сміття, адже 94% відходів відправляється на сміттєві полігони.

Наприклад, в Німеччині та Швеції цей показник— менше відсотка (0,2% і 0,8%).

"До 2035 року в ЄС мають намір переробляти 65% всіх твердих побутових відходів. Для пластикових пляшок рівень переробки до 2030 року повинен досягти 90%. А частку сміття на європейських звалищах вже через дев'ять років мають намір скоротити в 2,5 рази - до 10%",- передає телеграм-канал "Народний Ревізор".

Так, США відправляє 52,6% відходів на сміттєвий полігон, Китай - 60,2%, Канада - 72,3%, Польща - 44,3%, Великобританія - 22,6%, Франція - 25,8%, Італія - 26,5%, Японія - 1,1%.

На звичайні звалища свої відходи відправляють: Росія (95%), Мексика (21%), Індія (77%) і Китай (8,2%).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Політика управління відходами в Києві загрожує екологічною катастрофою. Понад 13 мільйонів тонн отруйних відходів накопичилося навколо Києва на сміттєвих полігонах, що давно перевантажені і не відповідають нормам безпеки.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Україна потопає у смітті, за " чистоту "доведеться заплатити:"у нас немає вибору". Політичний діяч Єгор Фірсов опублікував новий пост, де розповів про важливість сміттєпереробних заводів в Україні.

Також «Знай.иа " писав, що Українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою:"у найкоротші терміни".Українці вимагають поліпшити екологію і боротися з корупцією