Фахівці дали корисні поради для боротьби з мурахами на дачній ділянці. Це відлякає шкідників.

Боротися з мурахами на дачній ділянці або на городі часом досить складно і затратно за часом.

Мураха / фото: Pixabay
Мураха / фото: Pixabay

Більш того, найчастіше мурахи перемагають в цій "сутичці" і продовжують поїдати рослини. На ділянках господарюють бурі, дернові, червонощокі і звичайні садові мурахи, а вони харчуються рослинами і є 100%-ми шкідниками. Однак є хороший спосіб їх перемогти, повідомляє телеграм-портал щоденник дачника.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Потрібно взяти трохи варення (наприклад півсклянки),пів чайної ложки борної кислоти і чайну ложку дріжджів. Дріжджі рівномірно перемішати C варенням і кислотою, розмазати по плоскому посуді (плоскі тарілки, блюдця) і поставити в тих місцях, де найчастіше спостерігаються ці комахи.

Мурахи / фото: Pixabay
Мурахи / фото: Pixabay

Всі "частування", в яких є борна кислота, повинні бути тільки в тих місцях, де їх не дістануть діти і Домашні тварини!

Навколо мурашиних гнізд також можна розкласти сірникові коробки, попередньо наповнені сумішшю дріжджів з цукрово-медовим сиропом. Такі місця комахи будуть обходити стороною.

Нагадаємо, що доктор Комаровський і Регіна Тодоренко з'ясували, як захистити малюка від кліщів: прості способи.

Як повідомляв портал Znaj.ua, українці звернулися до Володимира Зеленського з проханням скласти державну програму з обробки парків і зелених зон міст від кліщів.

Також Знай.иа писав, що Євген Комаровський показав, яку користь для здоров'я може принести САДІВНИЦТВО.