Буквально через кілька місяців українці відзначатимуть 30-й ювілей Незалежності держави. Разом з такою новиною, спеціально до свята, у громадян з'явилося багато ідей та ініціатив.

Так, громадянин України Олександр Стеценко пропонує винагороджувати українців цілим кілограмом золота 585 проби за те, що вони змогли дожити до 50-річного віку.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню українця на офіційному порталі президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Українці, кадр з відео
Українці, кадр з відео

"Громадянину України народженому в Україні, якому виповнилося 50 років, безкоштовно 1 кілограм 585 проби золота від Української держави за громадянство українець у паспорті, без черги. Шануймося", - пише Олександр Стеценко.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Петиція Олександра Стеценка, скріншот: president.gov.ua
Петиція Олександра Стеценка, скріншот: president.gov.ua

Не секрет, що для офіційної відповіді від глави держави, яким в даний момент є Володимир Олександрович Зеленський, петиція повинна зібрати 25 тисяч підписів громадян.

Також варто нагадати нашим читачам, що сьогодні використання евакуаторів в українській столиці більше нагадує корупційну схему, оскільки кошти надходять не до міського бюджету, а на рахунок якогось ТОВ.

Змінити становище пропонує киянин В'ячеслав Топор в петиції, яку від створив у вівторок, 25 травня. Автор зазначає, що примусова евакуація - це пряме порушення прав і свобод, оскільки обмежує можливість людини на екстрене вирішення невідкладних справ.

Раніше повідомляли, перша в Україні фабрика електродвигунів: землякам показали, як можна кинути виклик Tesla.

Як повідомляв Знай.uа, українці просять Зеленського заборонити маршрутки на дизелі і бензині: "Нічим дихати".

Знай.uа писав, примусова евакуація: на вулицях Києва за водіями пропонують посилити контроль, що може змінитися.