У вівторок, 1 травня, українці відзначають День захисту дітей. Спеціально до такої події в Держпродспоживслужбі детально розповіли про зміни в шкільному харчуванні, які пройдуть з початку нового навчального року.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Держпродспоживслужби в мережі Facebook.

Інфографіка ДПС, скріншот: Facebook
Інфографіка ДПС, скріншот: Facebook

"Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 затверджено нові норми та Порядок організації харчування в навчальних закладах та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Більшість положень набирають чинності з 1 вересня 2021 року.

Як покращиться харчування в школах:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

- збільшиться кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі;

- збільшиться кількість м'яса так, щоб протягом п'ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м'яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей;

- збільшиться кількість молочних продуктів при формуванні меню;

- надаватися перевага цільнозернових хлібобулочних виробів з високим вмістом клітковини з додаванням висівок, насіння. Детальніше - в інфографіці.", - повідомляється в публікації.

Публікація ДПС, скріншот: Facebook
Публікація ДПС, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, українці скаржаться на улюблений продукт Лукашенка в супермаркетах: "Викинути у смітник".

Як повідомляв Знай.uа, продавщиця пішла з робочого місця і накричала на покупця: "Я с*ала!".

Знай.uа писав, українцям продають м'ясо прямо з брудної підлоги: обходьте десятою дорогою.