Український парламент прийняв закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" народні обранці зробили це з метою скорочення використання легких пластикових пакетів відповідно до правил, що діють в Європейському союзі.

Законопроєкт передбачає заборону для роздрібних мереж на розповсюдження - продаж або надання безкоштовно будь-яких пластикових пакетів. Своєю думкою стосовно цього поділився політичний діяч Єгор Фірсов.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню політичного діяча Єгора Фірсова в мережі Facebook.

Екопакет, еко - фото ChickenArt
Екопакет, еко - фото ChickenArt

"Ура! Нарешті в кожній родині пакет з пакетами потроху зменшуватиметься, а незабаром і взагалі зникне. На заміну йому прийдуть багаторазові, біорозкладані, паперові пакети з опалого листя і ще купа альтернатив, які з'являться на ринку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Рада проголосувала за Закон про обмеження обігу пластикових пакетів. Целофанові пакетики, які розкладаються сотні років, поступово вилучатимуться з продажу. І упаковувати огірки в овочевому відділі нам доведеться усвідомлено, а не набираючи цілий візок прозорих монстрів.

Можливо, зараз це когось лякає. Але багато країн обрали саме такий шлях. 33 країни світу повністю заборонили використання та обіг деяких поліетиленових пакетів. Ще 53 країни ввели часткову заборону або податок. У Кенії за використання пакету можна відсидіти за гратами до 4 років або заплатити штраф у розмірі $40 000. У Європейському Союзі першою заборонила поліетиленові пакети Італія - ще в 2011 році.

Птахи, мешканці океану, та інші тварини, які плутають пластикові пакети з їжею і вмирають через це, будуть вдячні нам за це рішення.", - пише політичний діяч.

Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook
Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Наталія Поклонська після "побачення" з Сігалом взялася за українських бабусь: "Я приїду".

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський опублікував найстрашнішу телефонну розмову: "Зможемо наблизитися".

Знай.uа писав, Google покаже Україну з незвіданого боку: від полтавських галушок до гуцульського баноша і 3D-турів.