На сторінці в Instagram відомого українського кулінара і переможця проекту "МастерШеф" Євгена Клопотенка з’явився новий допис, присвячений улюбленій традиційній страві українців – борщу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКлопотенко зазначив, що для його послідовників настав час перейти на більш серйозний рівень - приготувати борщ у хлібі.
При цьому житній хліб для оригінальної подачі варто спекти самому.
«Такий, з хрумкою скоринкою та насиченим смаком. А потім налити туди борщ. Він буде на ребрах, з квасолею, часником та в’яленою грушею. І от ви зачерпуєте ложечку борщу, відриваєте скоринку хліба і вам так добре-добре. Прямо лікує душу», - обіцяє кулінар.
Щоб приготувати хліб, не треба бути видатним пекарем.
Для цього в півлітра теплої води розчиняємо 24 грами живих дріжджів, додаємо дві столових ложки цукру. Перемішуємо і відставляємо на 15 хвилин.
В цю опару додаємо суміш із півкіло пшеничного та меншої кількості (200 грам) житнього борошна, чайну ложку солі, 20 грам сухої ромашки, дві столових ложки олії. Вимішати, зробити «колобка» і залишити на 50 хвилин підніматися.
Форму для хліба змастити олією, пекти впродовж години при 200 градусах.
У готової хлібини зрізати верхівку, дістати м’якуш та налити всередину борщ.
Їсти, заправляючи сметаною.
Клопотенко також зазначив, що хрустка шкоринка хлібчика не дасть йому размокнути.
«О май гад, це обов'язково треба приготувати!!!!», «Це так смачно, запахло дитинством і бабусиним борщем з печі, і сільським хлібом», - коментують українці.
Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував легкий крем-суп зі шпинату: "Найкращий у Вашому житті".
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко пообіцяв "смакове безумство" від нового рецепту курки: "У роті вечірочка".
Також портал Знай.uа писав, що Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного печива з яблуками: "Їсте і ніби цілуєтеся".