Для всіх наших читачів, які люблять проводити час на своїх земельних ділянках, чи то город, чи то дачні грядки - немає різниці, є важливі новини. Експерти впевнені, якщо ви будете щороку додавати у грунт тирсу, то земля стане легкою, пухкою та м'якою.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Дневник дачника".

Город / фото: Unsplash
Город / фото: Unsplash

Її повітрообмін підвищиться, в результаті чого грунт стане добре вбирати вологу. На поверхні землі проростатиме менше бур'янів, та й кірка утворюватися не буде.

Для поліпшення якості грунту бажано використовувати перепрілі, а не свіжу тирсу. Якщо ви використовуватиме свіжу дерев'яну тирсу, то їх слід перемішувати з азотними мінеральними добривами.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тирса, скріншот: YouTube
Тирса, скріншот: YouTube

Наприклад, підійде сечовина або аміачна селітра. Щоб тирса могла швидше перегнити, її можна компостувати.

Навесні, коли з грунту починає випаровуватися волога, використовуйте тирсу як мульчу. Для цього рекомендується насипати на грядки 5-сантиметровий шар деревної тирси.

Мульча приноситиме користь приблизно до середини літнього періоду, а потім вона може створити перешкоду випаровуванню вологи з грунту.

Раніше повідомляли, подалі від паркану і без вітру: вибираємо найкраще місце під посадку винограду.

Як повідомляв Знай.uа, догляд за агрусом: як правильно обрізати кущ, щоб він добре плодоносив.

Знай.uа писав, огірки вродять густо, а шкідники втечуть з городу: найкраща підгодівля для овочів.