Прессекретар Управління СБУ (Служби безпеки України) в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook поділився інформацією про одинадцятикласника з Харкова, який заявив про загрозу теракту відразу в двох українських школах.

Відео з цими даними юнак опублікував на своїй сторінці в TikTok, там говорилося, що 5 червня 2021 року, в день святкування Останнього дзвоника, в двох харківських школах відбудеться практично те ж саме, що було в російському місті Казань.

Повідомлення про теракти, скріншот: Facebook
Повідомлення про теракти, скріншот: Facebook

Згодом з'ясувалося, що загрози не мають під собою ніяких реальних підстав, а ось сам підліток заявив, що змонтував відео, щоб стати більш популярним. Він визнав свою провину і розкаявся у скоєному після проведених профілактичних бесід.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

"Я не хотів нічого поганого, тільки хайп, але вибрав дурну ідею для популярності. У майбутньому такого не повториться, і я нікому не раджу робити хайп на брудних темах", - заявив він.

Минуло не більше 24 годин, щоб кіберспеціалісти зуміли встановити автора відео.

Нагадаємо, з каналізації в теплий будинок: українські рятувальники витягли тремтячу дитину з того світу

Як повідомляв "Знай.ua", запобіг теракт: чотирилапий гвардієць під час патрулювання виявив вибухівку

Знай.ua писав, теракт в Єрусалимі: постраждали шестеро людей, четверо з них поліцейські