5 червня 2021 року на телеканалі СТБ пройшов 18 і фінальний випуск "МастерШеф. Професіонали-3", в ході якого визначився кращий кулінар України третього сезону.

За перше місце, за підсумками фінального конкурсу, боролися Елеонора, Микола і Віктор, яким слід було приготувати закуску, основне блюдо і десерт.

"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ
"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ

Віктор символізував кожне з них з улюбленими місцями в Києві, прикріплюючи до кожної зі страв фотографії. На закуску у нього була печена буряк з випареним портвейном, в паніровці з горіха пекан і волоського горіха, з паннакотою з пива стаут і масла волоського горіха, а також чіпсом з буряка з імбирною пудрою. Основна страва - судак, який був приготований у водоростях комбу в су-віді, крім нього пюре з пастернаку, печеного часнику і чаю кліторія, соус з витопленого масла і щучої ікри з воском і аспарагус. І наостанок, на десерт - Київський торт.

"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ
"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ

Елеонора намагалася здивувати з'єднанням Японії, Азії та Франції. Наприклад, на закуску вона подала Рапани в су-віді, які були глазуровані цибульним соусом, з топінамбуром з кремом з нього ж і коренеплодів, і серце голуба - і все це на гілках фруктових дерев. Основне блюдо приємного здивувало суддів - Еля приготувала французького голуба, крокет з яблука і печеної селери, соус з коренеплодів, зморшків і яловичих кісток, а також глазур з місо. І на десерт-грушу з корицею, юдзу нуазет, анісом, а також шоколадний бісквіт, з заварним кремом з чорним шоколадом, морозивом з горіхів і місо, і соусом малина-юдзу.

"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ
"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Микола проклав шлях від океану до гір, тому, закуска була у вигляді корала-заліза ягняти на Тартарі з яблука і огірка, з устричною еспумою з сиру Шевр і вершків. Основне блюдо - запечена чорна тріска, яка була маринована в соєвому соусі з медом і молоком, при використанні соусу з дульона Даші з мерином, включаючи пюре з моркви і батата, і топінамбура з фенхелем. Десерт - бісквіт дакуаз з лимонною цедрою, заздалегідь просочений гіркою кавою, з малиновим желе з розмарином, і морозивом з чорної смородини, буряка, яке було покрито меренгою.

Перемогу в дуже нелегкій боротьбі здобула Елеонора Баранова, що отримала мільйон гривень і робота шеф-кухарем у новому ресторані Володимира Ярославського.

"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ
"МастерШеф. Професіонали-3", скріншот: СТБ

Нагадаємо, "МастерШеф. Професіонали" 17 випуск: красуня з неординарною фантазією покинула проект за крок до фіналу

Як повідомляв "Знай.ua", контузія змусила українського воїна відкрити в собі новий талант - заткне за пояс весь "МастерШеф"

Знай.ua писав, Олена Зеленська з Євгеном Клопотенком самі приготували страви зі шкільного меню: "Літні канікули - хороший привід"