Вже протягом довгих десятиліть у багатьох країнах світу в кінці червня відзначають день, який присвячено татам. У цей день прийнято згадувати про важливість батьківського виховання для дитини. Не секрет, що батько відповідає за дуже важливу роль в житті малюка і вчить його багатьом речам, яким не може навчити мама.

У цей день варто привітати всіх чоловіків, які є батьками, а також подякувати своєму татові. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

День батька відзначається в багатьох країнах світу в третю неділю червня. У 2021 році свято випадає на 20 червня і збігається з православною Трійцею.

День батька
День батька

Історія виникнення свята

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вперше його відсвяткували в США 19 червня 1910 року. Відзначати його запропонувала жінка Сонора Додд, яка разом з 5 братами і сестрами виховувалася батьком-одинаком. Папа Сонори Вільям був для неї прикладом мужньої людини і відповідального батька. Вона звернулася до мерії з ініціативою проведення батьківського дня, щоб висловити подяку Вільяму.

У 1966 році президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня національним святом - Днем батька. До традиції святкування поступово приєднувалися різні країни світу. В Україні свято відзначається з 2019 року.

День батька
День батька

Традиції на день тата

У цей день прийнято прикрашати одяг квіткою троянди. Білу троянду носять, якщо батька вже немає в живих, а червону - якщо він живий. У свято часто проводяться соціальні акції, семінари та виставки. Обговорюються проблеми батьківства і способу батька в суспільстві. У сім'ях влаштовують святкові обіди, на яких татам дарують подарунки.

Раніше повідомляли, "Все про вступ-2021": абітурієнтам пояснили, як працює алгоритм адресного розміщення.

Як повідомляв Знай.uа, вчителі показали найсмішніші відповіді школярів на ЗНО-2021: "Китай заснував локшину".

Знай.uа писав, уряд спрогнозував середню латку українців у 2023 році - скільки будемо отримувати.