У Міністерстві соціальної політики нагадали українцям, що задля забезпечення ефективного та раціонального використання бюджетних коштів посилили правила призначення житлових субсидій.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 420, задля призначення субсидії буде переглянуто окремі критерії майнового і матеріального стану, зокрема здійснення дороговартісних покупок, наявності рухомого та нерухомого майна, депозитів, повідомляє "Міністерство соціальної політики.

Скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Ці уточнення критеріїв визначення права на отримання субсидії важливі, оскільки за результатами верифікації, яку проводить Міністерство фінансів, було встановлено факти, що після оформлення житлової субсидії окремі її одержувачі здійснили покупку:
- вартісних автомобілів найвищого сегменту, таких як Мерседес-Бенц на суму понад 800 тис гривень;
- нової сільськогосподарської техніки (для прикладу - трактори іноземного виробництва);
- валюти на суму понад 1 мільйон гривень.
При цьому за 12 місяців 830 одержувачів житлової субсидії придбали валюти на суму майже 140 мільйонів гривень. Тому у Мінсоцполітики наголосили, що програма житлових субсидій – це адресна підтримка тих громадян, які не мають можливості оплатити комунальні послуги, а не підтримка тих, хто приховує свій майновий і матеріальний стан.
Разом з цим 19 травня 2021 року Урядом було прийнято ще одне важливе рішення (постанова Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 № 505), згідно з яким розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020–2021 років, проводиться без звернень громадян.

субсидія, скріншот з відео
субсидія, скріншот з відео

Тобто, понад 85 % домогосподарствам житлова субсидія на наступний період буде призначена автоматично. При цьому, після надходження від Мінфіну результатів верифікації одержувачів житлової субсидії на відповідність новим критеріям, органами соціального захисту населення буде забезпечено автоматичне її призначення понад 2,5 мільйонам одержувачів. Нарахування житлових субсидій буде здійснено починаючи з травня поточного року.

Раніше повідомляли, кому можуть відмовити в субсидії і як вона нараховується: у Мінсоцполітики відповіли на популярні запитання.

Як повідомляв Знай.uа, сезон заробітчан: скільки платять за збір ягід в Україні та Польщі.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще