Американець став безстрашним після операції на мозку. Про це повідомили у виданні "Vice".

Американцеві Джоді Смітту видалили частину мозку, після чого він втратив відчуття страху на фізіологічному рівні.

У віці 26 років у Смітта діагностували епілепсію. Близько трьох разів на день у нього починалися короткі, сильні емоційні відчуття, які змушували його відчувати наближення чогось поганого.

В один момент чоловік вийшов на вулицю, щоб подихати свіжим повітрям і втратив свідомість. Через двадцять хвилин він прокинувся і зрозумів, що повзає по двору сусіда.

Єдиним, що могло допомогти американцеві була операція на головному мозку, під час якої лікарі видалили передню половину правої скроневої частки, праву мигдалину і правий гіпокамп.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Джоді Смітт: vice.com
Джоді Смітт: vice.com
Джоді Смітт: vice.com

Смітта виписали з лікарні через три дні і чоловік підкреслив, що відразу помітив зміни. Він перестав відчувати страх перед смертю або поганими подіями, який турбував його раніше.

Незабаром він зловив себе про те, що поводиться дуже безтурботно по відношенню до небезпечних ситуацій.

"Я просто подивився на це, навіть не змахнув інстинктивно. Я подумав: "Ого, мене просто вкусили, і це боляче. Цікаво, що мені тепер робити?"- розповів Джоді Смітт.

Медики не підозрювали, що операція призведе до такого ефекту. Однак експерти не дуже здивувалися дізнавшись, що у чоловіка змінився темперамент.

Зараз Джоді Смітту 32 роки і він продовжує жити без страху.

"Коли я кажу, що більше не відчуваю страху, я використовую це слово для опису дуже унікального почуття. Я говорю про страх, який ви відчуєте, зіткнувшись зі смертю або серйозними проблемами. Цей страх був усунений" - підкреслив Джоді Смітт.

Джоді Смітт: vice.com
Джоді Смітт: vice.com
Джоді Смітт: vice.com

Нагадаємо, що касир переконала чоловіка купити квиток, і він зірвав джекпот: 6 квартир в Україні

Як повідомляв портал "Знай.uа", навчить вас голитися, зав'язувати краватку і готувати: чоловік запустив YouTube канал для тих, хто виріс без батька

Також, "Знай.uа" писав, що жарт вийшов з-під контролю: чоловік знайшов сотні тезок з якими влаштував масову битву за ім'я