Для українців, які планували їхати на територію Федеративної Республіки Німеччина, з'явилися важливі новини. У посольстві Німеччини в Україні розповіли, що з п'ятниці, 25 червня, для повністю вакцинованих осіб з України стане знову можливим в'їзд, за певних умов.

Про це стало відомо завдяки офіційній заяві посольства Німеччини в Україні.

На українському кордоні, кадр з відео
На українському кордоні, кадр з відео

Повністю вакциновані особи зможуть знову в'їжджати до Німеччини з метою відвідування близьких і друзів, а також з туристичною метою. Так, починаючи з 21 червня, можна подавати заяви на отримання необхідних для наміченої мети поїздки віз як в посольстві, так і у візовому центрі Visametric.

Право в'їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, перерахованих на інтернет-сторінці Інституту Пауля Ерліха, якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою вакцини або вакцини, яка вимагає однієї дози, пройшло менше 14 днів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Зараз це стосується тільки вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) - це препарати компаній BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Janssen.

Перелік вакцин планується також розширити і доповнити іншими вакцинами з аналогічними захисними стандартами, як тільки буде завершено необхідні тестування, підкреслили в посольстві.

Раніше повідомляли, подорожі за кордоном для українців: куди, з якими тестами та вакцинами пускатимуть.

Як повідомляв Знай.uа, остання хвиля коронавірусу в Україні: медик розповів, коли китайська зараза залише нашу країну.

Знай.uа писав, ковід-паспорти та міфи про них: хто зможе подорожувати до ЄС, а кого залишать вдома.