З Білого дому, резиденції американських президентів, прийшли вельми сумні новини. З'явилася інформація, що померла одна з німецьких вівчарок президента США Джо Байдена, у пса була кличка Чемп.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Твіттер повідомила перша леді США Джилл Байден.

За її словами, пес мирно пішов з життя.

Публікація Джилл Байден, скріншот: Twitter
Публікація Джилл Байден, скріншот: Twitter

"З важким серцем ми повідомляємо вам сьогодні, що наша дорога німецька вівчарка Чемп мирно пішла з життя у себе вдома, — зазначила дружина Байдена.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Байдени з вівчаркою Чемпом, фото: Instagram
Байдени з вівчаркою Чемпом, фото: Instagram

Варто зазначити доволі цікавий факт, пес Чемп прожив у родині Байденів 13 років. Під час виборчої кампанії Байдена один з роликів містив гасло "Повернемо собак у Білий дім!".

Байдени з вівчаркою Чемпом, фото: Instagram
Байдени з вівчаркою Чемпом, фото: Instagram

Справа в тому, що попередник Байдена на посаді президента США — Дональд Трамп, порушив традицію американських президентів брати з собою в Білий дім домашніх улюбленців.

Байдени зазначають, що Чемп був з ними в найрадісніші і найсумніші моменти життя, і вони завжди будуть по ньому нудьгувати. За словами Байденів, в молодості Чемп любив ганятися за м'ячами для гольфу і за їхніми онуками, приєднувався до них на зборах і загоряв в саду Білого дому.

Джилл Байден пообіцяла, що після виборів 2008 року заведе собаку, і Чемп став членом сім'ї Байденів після перемоги Барака Обами і Байдена. Ім'я вівчарці дали онуки Байденів.

Ще 9 березня 2021 року двох німецьких вівчарок Байдена (другу звуть Мейджор) перевезли з Білого дому в сімейний будинок Байденів в штаті Делавер після того, як Мейджор проявив агресію до охоронця. Пізніше вівчарки повернулися в резиденцію президента США.

Раніше повідомляли, депутата-шкуродера виключили з партії: тиснув вовків снігоходом і довго знущався.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві хитрий пес прикинувся котом заради тепленького місця: "Мейн-кун?".

Знай.uа писав, автоледі посадила собачку за кермо на жвавій трасі, щоб зняти на камеру.