Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Український гарант поклав квіти до Могили Невідомого солдата в столиці.

Новий пост з'явився на сторінці Володимира Зеленського в соціальній мережі Facebook. Там він розповів, як армія нацистської Німеччини скидала снаряди на українську столицю, а пізніше ці кадри показали в кінотеатрах Німеччини.

Почалося все рівно 80 років тому, коли Друга світова війна увірвалася до Києва. Практично 100 нацистських снарядів були скинуті на Святошино, Жуляни, поділ, і завод "Більшовик", що забрало життя близько 200 осіб.

"Пройде три місяці, і почнеться нацистська окупація Києва. Пройде ще тиждень, і почнеться жахлива трагедія Бабиного Яру. Мине майже два роки, і нацисти з Києва будуть вигнані. Пройде 80 років, а рани, які залишила Друга світова на серці нашої країни і столиці все ще болiтиме" - сказано в повідомленні Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

До слова, також, в цей день, президент України анонсував створення важливої програми, яка стане в нагоді кожному громадянину - "Здорова Україна". Вона включає створення спортивних майданчиків і парків по території всієї країни.

Про це він розповів у новому пості на своєму акаунті в соціальній мережі Instagram.

Він зазначив: "З раннього віку здоровий і активний стиль життя повинен стати звичкою на все подальше життя дорослої людини".

На знімку Володимир Олександрович сидить в оточенні маленьких діток, і зроблений він був на якомусь спортивному заході.

На подальших роликах йде презентація даної програми, до якої приєдналися не тільки спортсмени, а й зірки шоу-бізнесу, серед яких Тіна Кароль, Євген Кошовий, Ілона Гвоздьова, Лілія Ребрик.

Нагадаємо, Володимир та Олена Зеленські розповіли про головні переваги української вишиванки: "Наша гордість і скарб".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський представив план заходів на День Незалежності України 24 серпня.

Також "Знай.ua" писав, Зеленський сказав, коли закінчить будувати українські дороги. Зеленський заявив, що відповідає за якість доріг