Влітку багато заготовляють консервацію на зиму однією з яких є варення. У зв'язку з цим на порталі "Доброта" опублікували рецепт корисного варення з пелюсток чайної троянди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВарення з пелюсток чайної троянди не тільки смачне, але і корисне. Воно має бактерицидні та антиоксидантні властивості, а також його використовують для профілактики захворювань органів ротової порожнини і як засіб для омолодження.
Для приготування варення з пелюсток троянд необхідно підготувати кілька інгредієнтів:
- Свіжі пелюстки чайної троянди - 450 грам (вони повинні бути невеликого розміру і ніжно - рожевого кольору).
- Цукровий пісок - 900 грам.
Спосіб приготування:
1. З кожної пелюстки чайної троянди необхідно видалити білу зону прилягання.
2. Пелюстки потрібно промити в ємності з водою.
3. Промиті пелюстки потрібно віджати і просушити на решітці.
4. Далі пелюстки потрібно покласти в банку шарами пересипаючи цукром.
5. Пелюстки в банку потрібно притиснути, щоб з них виділився сік.
6. Після цього банку потрібно закрити кришкою і зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, що полуничне варення "П'ятихвилинка": смачніше бабусиного і сусідського рецепта
Як повідомляв портал "Знай.uа", більше м'ясний фарш не знадобиться: рецепт простих котлеток з лука
Також, "Знай.uа" писав, корисніше пір'я цибулі: як законсервувати стрілки часнику на зиму