Стало відомо подробиці загибелі української рекордсменки з бігу Катерини Долган, яка розбилася в аварії на трасі з Києва до Прилуки 19 червня.

21-річна дівчина була третьою і в той же час єдиною дитиною в сім'ї. Молодший син прожив всього декілька днів. А в 6-річному віці від важкої хвороби померла друга донька.

Катерина Долган, фото з Instagram
Катерина Долган, фото з Instagram

Швидкість автомобіля Катерини не перевищувала 50 км/ч. Машина з'їхала з траси і влетіла в перешкоду. Є припущення, що дівчина заснула за кермом.

"Перед ультрамарафоном в Києві вона бігла в Сумах. Вже накопичилася втома. Тренери були проти того, щоб вона брала участь у забігу в Києві. Навіть дзвонили і просили знятися з дистанції. Але юнацький максималізм, завзятість. Вона вирішила бігти. Але не змогла. Спека, втома, кисневе голодування. В цей же день вона сіла за кермо і їхала додому в Прилуки. У якийсь момент чи то заснула за кермом, чи то втратила увагу - і потрапила в аварію", - розповів її перший тренер з Прилук Руслан Салівон.

Катерина Долган, фото з Instagram
Катерина Долган, фото з Instagram

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До будинку загиблої залишалося їхати приблизно 40 хвилин. Від удару частина кріплення паркану пробила лобове скло і вдарила спортсменку в голову. З нею також був її хлопець, Павло Філонов. Попередив і просив перед дорогою Катерину трохи відпочити, але вона відмовилася.

"За кермом був я. Але сильно хотілося спати. Я зупинився, хотів, щоб ми відпочили 15-30 хвилин. Але Катя сказала, що спати не хоче, вона розігнала кров. Незважаючи на крихкість і ніжність вона була по-доброму впертою. Тому я сів ззаду і задрімав, а Катя сіла за кермо", - розповів хлопець.

скріншот

Катерину намагалися повернути до життя, але вона померла в реанімації. 22 червня її поховали в селі Івківці неподалік від рідних Прилук Чернігівської області.

Нагадаємо, 19 червня українська рекордсменка загинула в дорожньо-транспортній пригоді.

Як повідомляв портал Знай.uа, не встиг набрати висоту: літак розбився під час зльоту, є загиблі і поранені.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі з маршрутки полилася кипляча річка.