Теракт у Вюрцбурзі, що в Німеччині, сколихнув світ у п’ятницю, 25 червня, близько 17:00 за місцевим часом. Про це повідомили у німецькому виданні Spiegel Online.

Як зазначається, озброєний ножем молодий чоловік кидався на перехожих на центральній площі міста Барбароссаплятц: йому вдалося вбити трьох осіб і поранити ще щонайменше шістьох. Деякі поранені перебувають на межі життя і смерті, за них боряться лікарі.

У поліції уточнюють, що жертвами стали переважно жінки.

Затримати нападника вдалося завдяки діям очевидців: розлючений натовп тримав злочинця під контролем, не даючи йому втекти з місця злочину до приїзду поліції. Щоб затримати вбивцю, чоловіки кидалися в нього різними предметами та переслідували його у провулку.

Як виявилося, нападник - 24-річний біженець із Сомалі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Йоахима Херрмана, глави МВС Баварії, злочинець перебував у Вюрцбурзі з 2015 року - жив у притулку для безхатченків.

За останніми даними, чоловіка недавно поміщали до психіатричної лікарні через психологічні проблеми.

У чому саме полягали мотиви нападника, точно не відомо, але свідки стверджують, що він вигукував «Аллаху акбар!». Рішення, чи вважати напад терактом, ще остаточно не схвалене.

Нагадаємо, з каналізації в теплий будинок: українські рятувальники витягли тремтячу дитину з того світу

Як повідомляв "Знай.ua", запобіг теракт: чотирилапий гвардієць під час патрулювання виявив вибухівку

Знай.ua писав, теракт в Єрусалимі: постраждали шестеро людей, четверо з них поліцейські