В українській столиці біля концертного залу "StereoPlaza" у п'ятницю, 25 червня, зібралося кілька десятків активістів. Ці люди виступали проти концерту російського репера Басти. Варто зазначити, що протестувальники постаралися і прийшли з плакатами. За правопорядком під час мирної акції стежили місцеві поліцейські.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів, а також кадрам з місця подій, які вже доступні в мережі Facebook.

Протест відбувся на проспекті Лобановського, 119. Активісти тримали в руках плакати "Баста підтримав окупацію Криму" і "Баста фінансує російську армію". Також учасники акції скандували: "Підтримуєш Басту - підтримуєш війну" і "Ганьба!".

Протест перед концертом Басти в Києві, скріншот: YouTube
Протест перед концертом Басти в Києві, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Протест перед концертом Басти в Києві, скріншот: YouTube
Протест перед концертом Басти в Києві, скріншот: YouTube

Як зазначив активіст Сергій, Василя Вакуленка (справжнє ім'я репера) все ж пустили в Україну, незважаючи на безліч підстав закрити йому в'їзд.

"СБУ дала дозвіл проводити концерт. Просто зараз небайдужі збираються під Stereoplaza в Києві. Велика повага тим, хто прийшов. Ви-справжні громадяни", - підкреслив активіст.

Також варто зазначити, що під одним з відео в мережі Facebook українці залишили безліч коментарів: "Зробити стопкадр і розтягнути на мемаси", "Так, взяти цю всю чергу і вивезти за тим Бастой подалі з України... щоб навіть тут ними не пахло.... і "баста"... тобто крапка...", "А чорнорота яка дівчина".

Коментарі до відео, скріншот: Facebook
Коментарі до відео, скріншот: Facebook

Цікаво, що більшість з тих, хто прийшов на концерт, або відмовлялися спілкуватися з журналістами, або відповідали, що "мистецтво – поза політикою". Деякі фанати навіть заявили: "ніколи не чули" про те, що Баста незаконно приїжджав до Криму після окупації півострова Росією.

Ще у вересні 2017 року СБУ повідомила реперу про заборону в'їзду на територію нашої держави. Говорилося про 3-річний термін. У вересні 2020 року Басту прибрали з "чорного списку" артистів, а отже – дозволили в'їзд в Україну. У Мінкульті раніше пояснювали, що вносять артистів в "чорний список" за поданням СБУ. Однак у випадку Басти таке подання вони не отримували.

Раніше повідомляли, син Софії Ротару освідчився в коханні 20-річній красуні: "Дитя...".

Як повідомляв Знай.uа, Баста порівняв Валерію та Йосипа Пригожина з Сатаною, поки Галкін їм посміхається: "Бомжі прийшли".

Знай.uа писав, донька київської судді, яка віддала Крим Росії і назвала українців "бидлом", вибачилася.