Стало відомо про нову петиція, яка з'явилася на сайті президента України. Автор запропонував скасувати заборону на право водіння автомобілем, якщо у людини є заборгованість по аліментах.

Автором даної ініціативи став Брухацький Сергій В'ячеславович. Як повідомляє чоловік, через це правила людина, яка платить аліменти, проте ходить з тимчасовим посвідченням, не має можливості обміняти його, і влаштуватися на якусь нову роботу, де будуть платити по достоїнству, щоб закрити заборгованість.

Петиція на сайті президента України, фото: скріншот
Петиція на сайті президента України, фото: скріншот

Через суд потрібно довести, що робота - єдиний дохід, а роботодавець не бере на роботу тих людей, у яких прострочено водійське посвідчення, тому, на думку ініціатора, доцільно буде скасувати цю заборону.

Петиція опинилася на сайті в п'ятницю, 25 червня, і за кілька днів їй вдалося зібрати лише 10 підписів, з 25 тисяч необхідних. У неї є ще три місяці, щоб українці підтримали своїм підписом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Водійське посвідчення, фото: ckp.in.ua
Водійське посвідчення, фото: ckp.in.ua

У разі, якщо це раптом станеться, президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний її розглянути, і винести своє рішення стосовно цього приводу.

Нагадаємо, що крім накладень обмежень на водійське посвідчення, боржнику можуть заборонити залишати територію країни, і ще призупинити дію дозволу на зброю.

Батьки дитини, фото: скріншот з відео
Батьки дитини, фото: скріншот з відео

Дана реформа, як кажуть у Міністерстві, дала свої результати, і тепер в Україні спостерігається тенденція зменшення кількості боржників.

Раніше повідомляли, українець заборгував 200 тисяч аліментів на двох дітей: заарештували рахунки і не пускають за кордон.

Як повідомляв Знай.иа, списання боргів "автоматом" : у Мін'юсті назвали переваги та недоліки нової послуги.

Знай.иа писав, українцям пояснили, як домогтися виплати проблемних аліментів: "Банк не хоче...".