Як відомо, питання харчування дітей завжди стояло досить гостро в Україні. Цього разу в Держпродспоживслужбі розповіли про перевірки, які були проведені минулого року.

Новий пост з'явився на офіційному акаунті організації в соціальній мережі Facebook. Під час офіційної розмови для телеканалу "Дом", Владислава Магалецька розповіла, як планують покращити якість харчування цього року, і що для цього необхідно зробити.

У 2020 році був проведений аудит понад 22 тисяч об'єктів дитячого харчування, і серед головних аспектів перевірки - контроль якості, транспортування і зберігання харчових продуктів.

Владислава Магалецька розповідає, що бували випадки, коли холодильник не морозить, і там лежать повністю гнилі овочі. М'ясо зберігається в пластиковій тарі, або якомусь невідповідному відрі. Крупи зберігають на мішках в підлозі, де багато пилу, або всяких комах.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Якщо батьки або школярі будуть бачити, що Умови не виконуються, потрібно звернутися в Держпродспоживслужбу, і тоді вони нагрянуть з перевіркою.

Після цього починають накладати штрафні санкції на підприємства, після чого періодично перевіряють, щоб цього не було.

Також, Держпродспоживслужба продовжує проводити активну роботу стосовно перевірок вантажівок з продуктами під час проведення державного контролю на кордоні.

У першому кварталі поточного року було повернуто 111 кілограмів м'яса назад відправнику. Також, 21 609 кілограм риби було випущено у вільний оборот, і тільки 126 кг з них було утилізовано.

400 кілограм желатинових капсул знаходиться на митниці.

Раніше повідомляли, українці скаржаться на улюблений продукт Лукашенка в супермаркетах: "викинути у смітник".

Як повідомляв Знай.ua, продавщиця пішла з робочого місця і накричала на покупця: "я с*ала!".

Знай.ua писав, українцям продають м'ясо прямо з брудної підлоги: обходьте десятою дорогою.