У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили про пропозицію обов'язкового вакцинації дітей, які навчаються в закладах освіти, та їх недопуск без відповідних довідок.

"Дітям, які не вакцинуються проти коронавірусу, можуть запропонувати перейти на дистанційне навчання", - пишуть у Telegram-каналі "Україна зараз"

Головний санлікар країни Ігор Кузін зробив заяву, що вводив би подібні норми в законі.

Ігор Кузін, фото: 112
Ігор Кузін, фото: 112

"Не допускати до закладів освіти дітей, які невакциновані і не мають на це об'єктивних причин, абсолютних медичних протипоказань", - повідомив чиновник.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також вніс пропозиції про роботу всіх людей, які мають відношення до освіти та сфери обслуговування.

"Ми не повинні допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов'язковість досить важко і сам процес контролю не матиме практичного сенсу", - зазначив Ігор Кузін.

Користувачі соцмережі дивуються через факт примусового вакцинації і люто висловлюються без сорому в коментарях.

"Конституцію почитайте, не можна людей змусити. Нехай МОЗ і вакцинують ВР!!", "Вакцинуйте його від сказу!!!", "Як вакцинувати дітей, якщо вакцини схвалені для людей старше 18ти?" - висловилися українці.

скріншот коментарів

скріншот коментарів

Нагадаємо, в Україні знайшли новий штам коронавірусу з Індії: в РНБО б'ють на сполох.

Як повідомляв Знай.uа, вчені заявили про вакцину проти коронавірусу у вигляді звичайного спрею.

Також портал Знай.uа писав, що четверта хвиля коронавірусу в Україні: головний санлікар ігор Кузін назвав можливі терміни і наслідки.