Біля берегів Аляски страховий агент з Сіетла Генрі Лібман виловив найстарішого морського окуня. За словами фахівців, вік рекордсмена перевалив за 200 років.

Вага Беринговоморського морського окуня склала 17 кг, а довжина від голови до кінчика хвоста - 104 см, пише The Sydney Morning Herald.

Керівник районного Державного департаменту риби та дичини Трой Тідінгко засвідчив вилов Генріха Лібмана та заявив, що рибі може бути близько 200 років.

Найстаріший морський окунь, фото: AP
Найстаріший морський окунь, фото: AP

За його словами, найстарішому виловленому шорткракеру було 175 років, але ця риба "була трохи меншою за ту, яку зловив Генрі". Зразки риби були направлені в лабораторію, де буде встановлено фактичний вік.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Коли кам'яну рибу, виловлену на глибині 275 метрів води, виводять на поверхню, вона, як правило, гине", - повідомила Деборі Нетбурн Джулі Шпігле, представник Аляскинського управління Національної адміністрації океанів і атмосфери в Алясці. Саме тому цей улов рибалки-любителя назвали унікальним.

Найстаріший морський окунь, фото: AP
Найстаріший морський окунь, фото: AP

Нагадаємо, унікальна кішка регулярно прибирає вдома, натираючи все до блиску: почалося з ремонту. Кішка рідкісної породи приголомшила соцмережі

Як повідомляв портал "Знай.ua", романтична фотосесія перетворилася на комедію через харизматичного коня: полюбляє позувати на камеру. Парочка хотіла зробити пам’ятні фото перед народженням дитини

Також "Знай.ua" писав, найбільшою на планеті, за версією Книги рекордів Гіннесса, була кішка на прізвисько Хіммі з Австралії. Вага домашнього вихованця жителя штату Квінсленд Томаса Вайза становила понад 21 кілограма.