Відомий український шеф-кухар і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як вибрати і як приготувати лисички.

Відповідний пост з'явився на його особистій сторінці в соціальній мережі Instagram, де на нього підписано понад 190 тисяч людей.

Так, за порадою шеф-кухаря, лисички варто брати тільки свіжі і не зів'ялі.

"Вибирайте тільки свіжі і не зів'ялі гриби. Зазвичай лисичка щільна, жовта як лимон або помаранчева. Без черв'ячків всередині, або трохи поїдена лісовими мешканцями - таку я беру. А якщо є коричневі плями — зазвичай немає (якщо маленькі — можна видалити ножем). Старі гриби я відкидаю", - пише Ярославський.

лисички, фото: Володимир Ярославський / Instagram
лисички, фото: Володимир Ярославський / Instagram

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще


Незважаючи на деяку гіркоту, лисички не потрібно замочувати. Їх досить добре промити у великій кількості води. Але іноді в лисичках знаходиться пісок, який складно вимити. Володимир поділився своїм особистим лайфхаком, як позбутися дрібного пилу:

"Ділюся своїм лайфхаком: вже промиті лисички я посипаю борошном, прямо на пластинки, і акуратно розподіляю його по грибам. Даю постояти хвилин 10 і промиваю у великому ситі або друшляку. Борошно набухає, і коли її видаляємо, воно "забирає" з собою дрібний пил (пісочок)".

Смажити лисички краще всього на великому вогні і в один шар на антипригарній сковороді, відварювати їх не потрібно. Виявляється, якщо будь-які гриби перемішати на самому початку або класти їх в товстий шар, вони пустять сік, пристануть і погано будуть обсмажуватися.

лисички, фото: Володимир Ярославський / Instagram
лисички, фото: Володимир Ярославський / Instagram

Коли гриби почтпожарілісь, додаємо подрібнений часник, зменшуємо вогонь і смажимо ще приблизно хвилину. Далі лисички солимо, перчимо і додаємо рубану петрушку, чебрець або орегано, невеликий шматочок вершкового масла, секунд 10 прогріваємо і знімаємо з вогню.

Такі лисички можна зберігати в холодильнику до 5-ти днів.

"Якщо будете маринувати лисички або заморожувати, попередньо відваріть їх в підсоленій воді 5-10 хвилин, інакше будуть сильно гірчити. Взагалі лисички швидко набирають гіркоту, і до січня я вже майже не використовую їх. А ось смажені з травами і вершковим маслом добре зберігаються в морозилці у вакуумних або ЗІП-пакетах", - додав шеф-кухар.

Нагадаємо, раніше "МастерШеф. Професіонали " випуск 7: Хто став бруднулею і вилетів з кухні проекту

Як повідомляє портал «Знай.иа» "МастерШеф. Професіонали-3 " фінал: хто отримав мільйон гривень і роботу в ресторані Володимира Ярославського

Також «Знай.иа " писав, що Шедеври, які надихають: топ-5 кулінарних фільмів від судді" МастерШеф " Ярославського