Під час планування відпочинку на морі у 2021 році українці часто вагаються, відправитися на Чорне чи Азовське море. Адже, хоча й інфраструктура узбережжя обох морів розвинена добре, характер відпочинку відрізняється.

Обираючи курорт для відпочинку, обов'язково врахуйте, яким транспортом будете добиратися, чи плануєте розваги. Також важливо, чи їдете ви з сім'єю, чи з друзями. І, звісно, важливий бюджет, на який розраховуєте.

Для поїздки з дітьми важливо, щоб морська вода була достатньо прогрітою, тому кращим варіантом буде Азовське море, яке знаходиться в зоні помірного клімату.

Азовське море, скріншот: YouTube
Азовське море, скріншот: YouTube

Крім того, на Азовському морі немає холодних течій, що обумовлює швидкий прогрів води з травня по жовтень. Водночас Чорне море в кінці червня ще холодне, а в кінці серпня температура води знову знижується.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На Азовському морі біля берега в багатьох курортних селищах мілина дуже довга. Це особливо привабливо для відпочинку з маленькими дітьми. На Чорному морі така мілина є тільки в районі Скадовська. Проте, тут бувають шторми й багато медуз.

Скадовськ, скріншот: YouTube
Скадовськ, скріншот: YouTube

Азовське море також дає можливість оздоровитися. Тут є багато солоних озер, гарячих джерел, лиманів та мулової лікувальної грязі. Добре відпочити можна, наприклад, на косі Пересип в Кирилівці, Арабатській стрілці або Білосарайській косі.

Водночас відпочинок в Одесі вирізняється наявністю облаштованих пляжів, сучасних комфортабельних готелів, величезної кількості нічних клубів, різноманітністю пляжних розваг і водних атракціонів.

Визначні пам'ятки можна знайти на обох морях, проте, враховуючи відстань, більш привабливим є узбережжя Чорного моря. Загалом, відпустка може бути однаково комфортною, цікавою та бюджетною як на Чорному, так і на Азовському морях.

пляж Одеси
пляж Одеси

Нагадаємо, туризм 2021: добірка місць, куди українці можуть відправитися на відпочинок. Куди можна відправитися на карантині

Як повідомляв портал "Знай.ua", відпочинок на Азовському морі 2021: українців відлякали "кусючі" ціни і крижана вода. Курортне селище Кирилівка на початку червня 2021

Також "Знай.ua" писав, українські курорти захопили кусючі комахи - боротися марно: "Лети на небо, там твої дітки...". На одному з курортів відпочиваючі страждають від навали комах