3 липня 2021 року, в японському місті Атамі пройшов потужний зсув, який потрапив на відео місцевих жителів в момент, коли зносив на своєму шляху все, включаючи стовпи електропередач, будинки і машини.

В результаті надзвичайної події (НП) мінімум двадцять чоловік числяться зниклими безвісти. Грязьові потоки в префектурі Сідзуока перетворили будови на купу уламків, а потік, що йшов з височини, кинувся вниз. Наразі відомо,що рятувальники продовжують пошуки зниклих та ліквідацію наслідків сходу зсуву. Але місцева влада запросила допомогу Сил самооборони Японії-армії.

Зсув в Японії, скріншот: Youtube
Зсув в Японії, скріншот: Youtube

Уряд закликає близько 35 тисяч осіб, які проживають в цьому регіоні, негайно евакуюватися, щоб не стати жертвою можливого виникнення наступних зсувів.

До цього була оголошена масова евакуація жителів міста Хірацука (розташованого на узбережжі Тихого океану) і префектури Канагава, і перервано рух швидкісних поїздів між великими населеними пунктами Кіото, Осака, Нагоя і Токіо. Так як ділянка цієї гілки проходить по префектурі Канагава, в прибережній зоні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Зсув в Японії, скріншот: Youtube
Зсув в Японії, скріншот: Youtube

Засоби масової інформації з Японії відзначають, що в східних і центральних префектурах країни тривають проливні дощі протягом декількох днів. За минулі кілька діб випало до 550-780 міліметрів опадів, за даними метеорологів.

Нагадаємо, популярний курорт накрило потужним вибухом, стовп диму на 10 км: є загиблий

Як повідомляв "Знай.ua", Ведмедиця окупувала басейн заради порятунку малюків: коли потрібно охолонути

Знай.ua писав, у столиці пролунав потужний вибух: метро в диму, люди задихаються