Відомий український кухар-кондитер, засновниця і викладач школи "GL", а також переможниця і суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глинська поділилася улюбленими рецептами маринаду для шашлику.

Відповідний пост з'явився на її сторінці в соціальній мережі Instagram.

За її словами, підписники давно просили поділитися новими рецептами, але не солоденькими, а солоненькими.

Як розповіла Глинська, для шашлику підійде практично будь-яке м'ясо: свинина, яловичина, баранина, курка та індичка. Спочатку видаляють сухожилля, а саме м'ясо нарізають поперек волокон. Розміри шматочків повинні бути розміром з яйце або сірникову коробку.

Якщо це курка, то її обробляють на грудку, крильця, стегна і гомілки - їх запікають цілком, а м'ясо нарізають кубиками 3 см.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Щодо маринаду - якщо м'ясо свіже, молоде, його можна просто посолити і поперчити. Вірменські кухарі так і роблять. Французи додають в маринад ялівець, мексиканці - чилі🌶.
Але базове правило маринаду-чим більше цибулі, тим краще 🙌 можна додати часник, імбир, паприку, запашний перець", - написала Глинська.

Єлизавета Глинська
Єлизавета Глинська

Як зізналася кухар, то в своїх маринадах вона не використовує майонез, кетчуп і оцет.

1 маринад: вода + соєвий соус - в пропорції 2:1.

Нарізати м'ясо на шматочки, помістити в контейнер і залити маринадом так, щоб він повністю покрив м'ясо. Залишити на 10-12 годин в холодильнику.

2 маринад "Цибульний": лук подрібнити в пюре, а перед смаженням промокнути м'ясо. Або ж використовувати цибульний сік.

3 маринад "Кефірний": кефір + цибуля ( кільцями), пропорції 1:1 + 1 ст.л. хмелі-сунелі.

4 маринад "Мінеральний": мінеральна вода + цибуля, 1:1 + 1 ст.л. рослинного масла + 1 ст. л. приправ.

5 маринад "Винний": біле вино + цибуля, 1: 1 + можна додати свіжий базилік .

6 маринад з ківі: ківі + цибуля .

Ківі пробити блендером до пюре, перетерти через сито, щоб позбутися від чорних насіння. Змішати з дрібно натертою цибулею. Залишити м'ясо в маринаді на 10-12 годин.

Сіль і перед довавити в усі маринади, крім першого з соєвим соусом.

Нагадаємо, раніше Улюблениця Ектора з "МастерШеф" Ліза Глинська погодилася вискочити заміж за "незнайомця": "Не та рука"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Улюблениця Ектора з "МастерШеф" Ліза Глинська випадково показала рідну людину: "дуже схожа"

Також «Знай.иа " писав, що "МастерШеф. Професіонали-3 " фінал: хто отримав мільйон гривень і роботу в ресторані Володимира Ярославського