У понеділок, 5 липня не стало найбільшого режисера і актора минулого століття - Володимира Меньшова. Чоловікові був 81 рік, а причиною смерті став злощасний вірус, який погубив вже не одне життя.

Чоловік був заслуженим діячем мистецтв, актором, сценаристом і режисером. Більш того, за один зі своїх фільмів він навіть отримав "Оскар", в номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

Володимир Меньшов, фото: скріншот з відео
Володимир Меньшов, фото: скріншот з відео

Зараз ми пропонуємо вам згадати одні з кращих робіт, в яких Володимир Меньшов брав безпосередню участь.

Москва сльозам не вірить

Сценарій для цього фільму написав Валентин Черних. Всього 19 днів було у чоловіка на те, щоб написати роботу для конкурсу сценаріїв про Москву. Тоді, культовий сценарій зайняв всього лише третє місце.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Спочатку Володимир Меньшов планував відмовитися від цієї ідеї, але, незабаром все ж передумав, і не дарма. Актор зізнався, що зачепила його якась автобіографічна нотка, адже, вони з дружиною Вірою Алентовою також пройшли через гуртожиток, завоювали Москву з нуля.

Бюджет фільму склав 550 тисяч рублів.

Любов і голуби

Цей фільм був знятий в 1984 році за сценарієм театрального актора Володимира Гуркіна. В основі сюжету реальна сім'я, яка проживала в місті Черемхово.

Під час зйомок актор Олександр Михайлов чи не загинув. Акторові потрібно було падати з пірсу, і під водою його роздягали водолази. І так, один раз водолаз довго не міг зняти краватку, через що чоловік почав задихатися.

Критики прийняли фільм добре, хоча, як зізнається Володимир Меньшов, він був напівзапрещеним. Про нього не друкували рецензії, так як йшла кампанія боротьби з алкоголем.

В результаті чоловік був відсторонений, і фільм передали іншому режисерові, через що він вкрай переживав. Врятував його щасливий випадок-фільм "Москва сльозам не вірить" сподобався Брежнєву, і з "любов і голуби" сталося те ж саме. Фільм випустили в первісному вигляді.

Шырли-мирлі

Фільм став четвертою режисерською роботою Володимира Меньшова, і першою після практично 10-річної перерви. Назву Свою Він отримав через нехитру мелодію, яку постійно наспівував головний герой.

На фестивалі "Кіношок", який пройшов в 1995 році в Анапі, Валерій Гаркалін отримав приз за кращу чоловічу роль, а сам сценарій виграв приз на конкурсі сценаріїв в 1993 році, за кілька років до прем'єри.

Фільми, в яких Володимир Меньшов був режисером:

Розіграш (1976), Москва сльозам не вірить (1979), любов і голуби (1984), дуель (1988), тіні над Москвою (1990), Ширлі-Мирлі (1995), заздрість богів (2000).

Нагадаємо, раніше помер режисер Володимир Меньшов, який отримав "Оскар" за фільм " Москва сльозам не вірить"

Також, Дочка загиблого режисера Володимира Меньшова трепетно попрощалася з батьком: пророчі кадри з "любов і голуби".

Як повідомляє портал "Знай.ua", помер народний артист СРСР Микола Сліченко: німці розстріляли його батька у Другу світову