Завдяки непоганій грі на чемпіонаті українська збірна заробила шалену суму коштів. Про це стало відомо з офіційних даних УЄФА.

Наприклад, вихід у фінальний турнір приніс українцям 9,25 млн євро, перемога в грі з Північною Македонією - ще 1 мільйон вихід в плей-офа поповнив нашу "казну" на 1,5 мільйонілн, потрапляння в чвертьфінал — збільшило суму ще на 2,5 мільйона. Загалом, сума, яку збірна України змогла заробити за участь на чемпіонаті - 16 мільйонів євро.

Як саме потім розподілять ці гроші і скільки саме отримає кожен з гравців і тренерів збірної, поки невідомо. Однак капітан команди Андрій Ярмоленко вже пообіцяв передати свою частину призових на благодійність.

За підсумковим заробітком на європейських футбольних полях» жовто-сині " посіли восьме місце з 24 команд, які брали участь у турнірі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім цього, Українська асоціація футболу (УАФ) отримає від УЄФА 16 мільйонів євро призових за виступ збірної України на Євро-2020.

Більше за українську збірну на чемпіонаті змогли заробити Італійці - 24 мільйони євро;

Англійська збірна-23,25 мільйона євро;

Іспанці - 22,5 мільйона євро;

Данська збірна - 21 мільйон євро;

Бельгійці - 19 мільйонів євро;

Швейцарці - 16,75 мільйонів євро;

Чеські футболісти-16,75 мільйона євро.

Серед головних аутсайдерів чемпіонату-Північна Македонія і Туреччина. Вони не набрали жодного очка і заробили всього 9,25 мільйонів, як бонус за вихід у фінальний турнір. По 9,75 мільйонів євро заробили збірні Польщі та Шотландії, по 10,25 — футболісти Фінляндії, Словаччини, Угорщини та Росії.

Нагадаємо, що завтра, 6 липня в півфіналах зустрінуться Італія з Францією і 7 липня Англія з Данією. Обидві ігри пройдуть в Лондоні на стадіоні «Уемблі».

Нагадавши, Футбольний коментатор Віктор Вацко згадав найяскравіші моменти на Євро-2020: "сміялися ,стрибали і плакали"

Як повідомляв портал " Знай.ua",Маленький синочок Романа Яремчука мило зустрів тата після Євро-2020: "Дай цем"

Також " Знай.ua " писав Дзідзьо заспокоїв збірну України після поразки в 1/4 фіналу Євро-2020: "багато вчитися"