Вчені, шляхом ряду досліджень, визначили, яка з прянощів здатна запобігти розвитку важких хвороб і навіть - продовжити життя.

Як виявилося, саме куркумін ( куркума) - є справжнім "еліксиром" довголіття, який доступний практично кожному українцю і є у більшості господинь. Не знали про це? Тоді наступна інформація буде вам дуже корисною!

Згідно з дослідженнями вчених з дослідницького відділу Університету Макгілла (Монреаль) куркума містить ряд цілющих властивостей, які допомагають не хворіти, а також підтримують наш організм у відмінній формі. Так, в куркумі багато антиоксидантів, протизапальних і антимікробних елементів. Вона корисна як дітям, так і дорослим. При цьому вживати її можна в малих дозах, просто як спецію.

З двних часів, ця пряність рясно використовується майже у всіх індійських стравах. Можливо, саме тому в Індії одні з найнижчих показників захворюваності на рак легенів, товстої кишки, простати і молочної залози. Куркумін, діюча речовина куркуми, використовується в Аюрведе, Стародавній формі індійської медицини, протягом більше тисяч років. Тому, не дивлячись на несприятливу екологічну ситуацію, місцеві жителі мають міцне здоров'я і тривалість життя.

Зараз, куркума успішно замінює собою і перевершує багато сучасних ліків. Ця диво-Спеція містить масу протизапальних засобів і антиоксидантів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вченими доведено, що куркума бореться з вільними радикалами, омолоджує клітини, очищає печінку, захищає серце від хвороб, підвищує настрій і стимулює мозок.

Також дослідження показали, що куркума підвищує рівень норадреналіну, дофаміну і серотоніну. Чим вище рівень цих нейрохімічних речовин в організмі, тим щасливіше себе почуваємо. Куркума надає нейропротективное дію по десяти напрямках, розвиваючи пам'ять, уважність і пізнавальну функцію. Ця багатофункціональна пряність також покращує метаболізм жирів, допомагає при розладах кишечника, регулює виділення жовчі, зменшує біль в суглобах і надає блиск шкірі.

Крім цього, куркума прекрасно підходить для очищення організму. Будучи джерелом протигрибкових, протимікробних і антибактеріальних речовин, ця пряність допоможе впоратися з інфекціями і зміцнити імунітет.

А ще, було доведено, що куркумін - доступний як харчова добавка, яка усуває ріст ракових клітин.

Одним з найдієвіших напоїв для продовження життя є зелений чай з додаванням куркуми. Комбінуючи ці два суперпродукти-чай і куркуму можна отримати безпрецедентні переваги для здоров'я. Одним з них є продовження життя – кажуть експерти.

Одна чашка напою забезпечує такий же дозуванням антиоксидантних сполук, як і приблизно десять чашок зеленого чаю. Його споживання є дієвим способом продовження життя в тому числі завдяки позитивному впливу на головний мозок – пряний продукт покращує його захист від вікової дегенерації і розвитку деменції.

Нагадавши, Фермери масово знищують врожаї знаменитої Мелітопольської черешні: "ніхто не купує"

Як повідомляв " Знай.ua", За плямою і хвостиком: як вибрати смачний і стиглий кавун без нітратів, інструкція

Знай.ua писав, Пиріг з чорницею від Олександри Кучеренко: дружина Комарова з "Світу навиворіт" видала простий рецепт