За вікнами українців справжнє літо, незабаром мине екватор "сезону відпусток". Саме час почати думати про те, що і як їсти взимку. Адже правда, потрібно "готувати сани влітку". Так, цього разу ми знайшли для наших читачів відмінний рецепт маринованого кавуна на зиму.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в мережі Instagram на сторінці "смачні рецепти".

Маринований кавун, скріншот: Instagram
Маринований кавун, скріншот: Instagram

"Всім привіт. Супер смачний, маринад без оцту. Маринований кавун на зиму.

Нам буде потрібно: кавун, листя селери.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Маринад: - Вода-1.5 літра; - Сіль - 30 гр (1 ст.л з гіркою); - Цукор-90 гр (3 ст. л цукру); - Лимонна кислота-6 гр (1 ч. л).

Маринований кавун, скріншот: Instagram
Маринований кавун, скріншот: Instagram

Спосіб приготування:

Кавун добре промиваємо, просушуємо. Нарізаємо на шматочки, будь-якої форми, щоб помістилися в банку. У стерилізовану банку кладемо пару гілочок листя селери і шматочки кавуна до повного. Заливаємо крутим окропом, накриваємо кришками. Ми залишаємо на хвилин 15-20.

Зливаємо воду з банок в мірну ємність, вимірюємо 1.5 літра і більше... Я варю маринад в цій же воді, можете злити воду з банок в раковину і замінити простий, чистою водою. У каструлю з водою всипаємо сіль, цукор і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, помішуючи до розчинення цукру і солі. Кип'ятимо хвилини 2-3.

Гарячим маринадом заливаємо банки з кавуном, закочує кришки, перевертаємо і вкутуємо по повного охолодження. Повірте... це смачно! Що може бути краще, ніж відкрити баночку, зимовим днем, насолодитися запахом і смаком кавуна! Всім вдалого приготування!", - розповідає автор рецепту.

Раніше повідомляли, оригінальний рецепт лечо з кабачками: консервуй і взимку не голодуй.

Як повідомляв Знай.uа, неймовірно смачний і без грама м'яса борщ на сироватці: простий рецепт від Костянтина Грубича.

Знай.uа писав, легкий рецепт "міської" окрошки: чим вона відрізняється від звичної.