За вікнами українців вже початок липня. Здається, що полуниця вже "відійшла", проте у фахівців є своя думка. Виявляється, є методи, які допоможуть зібрати з грядок більше полуниці, ніж ви могли очікувати.

Давайте разом розберемося, як підвищити врожайність полуниці.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "щоденник дачника".

Полуниця,  скріншот із відео
Полуниця, скріншот із відео

1. Укрити міжряддя чорною плівкою. Цей прийом дозволяє вирішити відразу дві проблеми: позбутися від бур'янів, які відбирають воду у ягід, і зберегти в грунті вологу.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Перед тим як укласти плівку, землю в міжряддях треба розпушити. В кінці серпня плівку прибрати. Ті, хто використовував цей спосіб, запевняють, що врожайність підвищується на 50 - 60%.

2. Обрізати зайві листя. Щоб ягоди набрали масу і придбали яскраве забарвлення, за 7 - 10 днів до початку дозрівання плодів потрібно видалити третину, а то і половину листя.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Вирізають в основному ті, які закривають ягоди від сонця. Під прямими променями ягоди дозрівають набагато швидше і практично не гниють.

Листя полуниці залишаються здоровими тільки протягом двох місяців, після чого з'являються червоні плями, "іржа" та інші нездорові ознаки. Це означає, що лист вже постарів і потребує видалення, щоб на його місці виріс свіжий зелений листочок.

Шкоди ягідному кущику обрізанням Листя ви не завдасте, так як полуниця розмножується вусами і досить швидко здатна нарощувати свіжу "зелену масу".

А щоб запобігти розмноженню хвороботворних спор і бактерій в грунті, потрібно її обприскувати спеціальними препаратами, поливати розчином марганцівки або засипати деревною золою. Це слід робити в будь – якому випадку-обрізаєте ви полуницю чи ні.

Раніше повідомляли, в Україні почалася тотальна посуха: дощове літо не рятує врожай.

Як повідомляв Знай.uа, рятуємо город від посухи в спеку: способи правильного поливу врожаю від дачників.

Знай.uа писав, фермери масово знищують врожаї знаменитої Мелітопольської черешні: "Ніхто не купує".