Українська письменниця Лариса Ніцой, яка відома завдяки своїй твердій позиції щодо захисту української мови попросила допомоги у підписників, щоб її нова публікація дійшла до президента України Володимира Зеленського.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Як пояснила Ніцой, то днями президенту покладуть на підпис закон "Про корінні народи", який на її думку варто доопрацювати. А все через те, що в цьому законі "ростуть роги Медвечука" і закладений "сепаратизм".

"Сьогодні-завтра Зеленському покладуть на підпис закон "Про корінні народи". Звертаюся до президента Зеленського не підписувати закон "Про корінні народи", а повернути на доопрацювання, оскільки в ньому в статті 4, пункт 3 ростуть роги медведчука - закладений сепаратизм. В дискусії (ура, в законі немає росіян), ми пропустили в тексті закладену диверсію - в ст. 4, п.3 заперечується необхідність корінним народам інтегруватися в українське суспільство", - пояснює Лариса Ніцой.

Лариса Ніцой, facebook.com/larysa.nitsoi
Лариса Ніцой, facebook.com/larysa.nitsoi

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За її словами, на цьому грунті в майбутньому виникнуть сварки на етнічному грунті, конфлікти і приниження української мови.

"Європейські закони кажуть, що корінні народи і національні меншини повинні інтегруватися (не асимілюватися) в суспільство, а в нас в законі написано "захист від інтеграції". За цим законом, якщо корінні народи не захочуть інтегруватися, наприклад, не захочуть вивчати державну мову (а це засіб інтеграції), то Україна ще й повинна їм дати юридичний захист у їхньому небажанні", - написала Ніцой.

Тому захисниця української мови звернулася до підписників, щоб її пост максимально поширили, щоб він дійшов до Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше Захисниця язика Ніцой накинулася на Довбика, який показав "ліфчик" на матчі: "звідки беруться ці марсіани?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Захисниця українського Ніцой після "мовного скандалу" зі збірною показала, як спілкуються інші спортсмени: "позбудуться колоніального клейма"

Також «Знай.иа " писав, що Герой Євро-2020 в" ліфчику "Артем Довбик зважився зателефонувати Ніцой після звинувачень:" занадто хороша"