Харків'янка не змогла дивитися, як на Україну нападають окупанти і пішла на фронт. Про це розповіли у виданні "Армія INFORM".

Харків'янка на ім'я Роза (позивний "Фенікс") сприйняла загрозу країні як особисту образу і спробу відібрати у неї все. Тому вона не довго думаючи вирішила йти на військову службу.

Чоловік жінки військовий. Він підтримав її бажання і підкреслив, що в бойових бригадах дуже цінують медиків.

Роза до війни працювала в операційному відділенні Харківського онкологічного центру і в місцевому госпіталі, тому і тактична медицина її не лякала.

"Перша ротація виявилася досить спекотною. Ніколи не забуду своє бойове хрещення – мінометний обстріл, під час якого загинув найкращий друг... Евакуація " 200 " - це завжди важко. Але в той день моє життя буквально розділилося на" до "і"після". І потім було чимало небезпечних моментів і евакуації, і порятунок хлопців, і саме в день загибелі побратима, не забуду ніколи. Траплялися і одночасні поранення груп військовослужбовців. Одного разу ворог ПТУРом потрапив в наших розвідників, відразу п'ятеро хлопців були у вкрай важкому стані з осколковими пораненнями, втратою кінцівок... У такі моменти найважче моментально абстрагуватися і адекватно надавати допомогу" - розповіла Роза.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В даний момент жінка перебуває на посаді старшого бойового медика роти. Каже, що зараз обстановка відносно спокійна, але відпочивати часу немає. Поки є трохи часу, Роза з максимальною віддачею взялася за навчання товаришів. Кожні два дні жінка проводить бійцям урок з тактичної медицини, а потім ще й приймає іспит.

"Медик не завжди має можливість опинитися поруч в будь-який момент. Тому тренуємося евакуювати, надавати першу медичну допомогу, зупиняти кровотечу. Дії повинні бути доведені до автоматизму. Спочатку хлопці трохи сердилися, що я настільки з ними сувора, і тепер дякують за те, що спуску не даю" - додала Роза.

Також в сім'ї Рози і її чоловіка ростуть двоє синів. Не дивлячись на це жінка не планує залишати службу. Вона каже, що присяга в її розумінні - не порожні слова, а обов'язок. А дивлячись на відважних батьків сини беруть приклад і також замислюються про службу.

Роза, фото: armyinform.com.ua
Роза, фото: armyinform.com.ua
Роза, фото: armyinform.com.ua

Нагадаємо, що військовий медик Наталія з позивним "Пиня" показала долю жінки на фронті: "Страшний час"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна програє снайперську війну на Донбасі:Міноборони продовжує діяти?

Також, "Знай.uа" писав, "Мрія" в небі: зліт українського літака-легенди показали з висоти - неймовірна міць