Зазвичай, коли приходить спека всі починають ласувати морозивом аби хоч трохи охолодитися. Проте вчені не радять цього робити, адже кубики льоду та морозиво у 40-градусну спеку може нести небезпеку.

Про це повідомляє Радіо Максимум.

Експерти рекомендують не зловживати смачним ласощами, які є калорійною бомбою. Навіть при мінімальному ризику розвитку ожиріння морозиво все одно не принесе бажаної прохолоди.

чорне морозиво, скріншот з відео
чорне морозиво, скріншот з відео

Влітку люди зазвичай більше часу проводять на вулиці. Проте спека + фізична активність викликають в організмі стрес. При спробі знизити температуру напою питна поведінка сповільнюється і людина споживає менше рідини, що негативно для організму.

Швидке вживання холодних страв може викликати головний біль, пов'язаний з розширенням судин і збільшенням кровотоку. Щоб не ризикувати, краще замінити морозиво прохолодними напоями.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Домашнє морозиво, скріншот: YouTube
Домашнє морозиво, скріншот: YouTube

В ідеалі день потрібно починати зі склянки води і до ночі довести цей показник до 2-3 літрів. Гарним доповненням до води може стати свіжа м'ята та лимон.

Нагадаємо, раніше погода 10 липня змусить українців мріяти про зиму: +30, і це тільки початок

Як повідомляє портал "Знай" + 32 у столиці і ні краплі дощу: синоптик розповіла про погоду на вихідних

Також "Знай" писав, що Українці мріють про нього в спеку: 4-метрове морозиво встановило світовий рекорд