Моряк вже кілька років служить на благо Батьківщини. Історію укра їнського захисника опублікували на сторінці "Операції об'єднаних сил"у соцмережі Facebook.

Євген родом з Токмака, Запорізька область. Він розпочала свою службу на корветі "Луцьк" ВМС України.

"Я родом із Запорізької області, з міста Токмак. І хоча моря там немає, я завжди хотів стати моряком. Завершив навчання у Запорізькому професійному ліцеї водного транспорту, підписав контракт зі Збройними Силами України та приєднався до екіпажу "Луцька". Потім служив на флагмані ВМС України фрегаті " Гетьман Сагайдачний "і на пошуково-рятувальному судні "Донбас"" - розповів Євген.

У 2014-му році, після захоплення судна "Донбас" російськими окупантами Євген був змушений не на довго повернутися в рідний Токмак.

"Близько двадцяти членів екіпажу судна, в тому числі і я, вийшли на материкову Україну. Забрали з корабля найцінніше і важливе обладнання і свої особисті справи. Я також сховав і вивіз з "Донбасу" всі наші прапори." - додав Євген.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після цього чоловіка направили в районний комісаріат, де він служив близько місяця. Одного разу йому подзвонив один з морських офіцерів і запропонував повернутися на судно "Донбас", на що Євген погодився.

Євген, фото: Facebook операція об'єднаних сил
Євген, фото: Facebook операція об'єднаних сил
Євген, фото: Facebook операція об'єднаних сил

Після "Донбасу" Євген служив на медичному катері" Сокаль", а в 2017 році він вперше ступив на борт малого броньованого артилерійського катера"Лубни".

"Ще до спуску катера на воду я, як майбутній член екіпажу, був направлений на завод для ознайомлення з будовою і особливостями судна. Потім деякий час провів на Мбаку "Аккерман", який вже був у строю ВМС України. Вивчав всі характеристики катера" - підкреслив Євген.

З 2018 року Євген став помічником командира катера "Лубни". Він разом з екіпажем несе службу на передових позиціях в Азовському морі і відмінно справляється зі своїми обов'язками.

" Ми виходимо в море для патрулювання акваторії і спостереження за судами в певних районах. Впевнені в своїх силах і можливостях. За нами-правда. А вона, як відомо, завжди перемагає." - підсумував Євген.

Публікація операції об'єднаних сил: Facebook
Публікація операції об'єднаних сил: Facebook
Публікація операції об'єднаних сил: Facebook

Публікація операції об'єднаних сил: Facebook
Публікація операції об'єднаних сил: Facebook
Публікація операції об'єднаних сил: Facebook

Нагадаємо, що 43-річний донеччанин Руслан проміняв улюблену роботу на фронтові будні: коли Батьківщина в небезпеці

Як повідомляв портал "Знай.uа", захисник Петро згадав, як ворогові вдалося вислизнути з рук українських воїнів: "Прикрилися цивільними людьми, як щитами"

Також, "Знай.uа" писав, що "Бджілка" Людмила Ясененко змінила акушерство на порятунок поранених воїнів ЗСУ: "Не можна втрачати ні хвилини"