Солодкий кавун - ласощі, про який влітку мріють майже всі. А справа городника-забезпечити кавуну всі умови, щоб той виріс солодким. Як це зробити?

  1. Вибирайте правильний сорт. Чим пізніше дозріває урожай, тим солодше будуть кавуни. Одним з важливих моментів в прагненні виростити солодкий кавун є вибір сорту. Якщо ви живете на півдні - вам пощастило! Кавуни обожнюють сонце, а пізні сорти встигнуть вилежатися і набрати солодощі до приходу холодів. Традиційно солодкі сорти - "Холодок", "Мелітопольський", "Херсонський".
  2. Південь України - улюблене місце всіх баштанних культур. Кавунам тут роздолля, але важливо забезпечити їм сонце, тепло і грамотний полив. Заздалегідь удобрити ділянку - внесіть з осені гній з розрахунку чотири-шість кілограмів на квадратний метр піщанистого грунту.
  3. Сіяти кавуни краще відразу у відкритий грунт. Пересадити розсаду може виявитися проблематично через слабке коріння.

    кавун, скріншот з відео
    кавун, скріншот з відео

  4. Місця для куща кавуна має бути багато – краще 4-5 метрів від рослини надати тільки йому. Бур'яни затінюють кавуни, тому з ними потрібно нещадно боротися. При посадці застосовують рядовий спосіб, залишаючи між рослинами близько метра, між рядами — півтора метра.
  5. Бережіть кавун від заморозків, а краще накривайте плівкою, якщо є небезпека нічних похолодань. Кавун не любить, коли температура повітря опускається нижче +16 °С, і добре себе почуває на спеці.
  6. Поливати кавуни потрібно не часто, теплою водою і тільки до тих пір, поки на кущі не почне рости зав'язь. Слідкуйте, щоб вода не потрапляла на листя. Якщо переборщити з водою, кавуни будуть лопатися і хворіти.
  7. Формування рослин потрібно проводити методом прищипування. Коли зав'язь пуститься в зростання, залишайте на рослинах по два-три плоди, прищипнув за ними батіг над п'ятим-шостим листком.

    кавуни, фото Pxhere
    кавуни, фото Pxhere

  8. Підживлення для кавунів не головне, вони звикли до "дієти" на бідних грунтах. Однак, якщо рослина погано піднімається, можна підгодувати його коров'яком або курячим послідом. Коли почне формуватися зав'язь, додайте фосфорно-калійні добрива: це прискорить визрівання ягід на тиждень і підвищить їх цукристість.
  9. Вчасно зібрати кавуни не менш важливо, ніж вчасно їх посадити. Найсолодший кавун - на піку своєї зрілості. Тому важливо побачити, коли настане цей момент. Накопичення солодощі у кавуна настає після місяця розвитку плода. Коли розташований біля плодоніжки Вусик засохне, кавун пора збирати. Стукайте по кавуну-чим він дзвінкіше, тим спелее.
  10. Терміни зберігання кавунів різняться в залежності від сорту. Накопичення цукрів в плодах не зупиняється, а при відповідних умовах зберігання навіть триває ще протягом пари місяців у літніх сортів і трьох-чотирьох місяців у зимових. Зберігати кавуни варто при+2 ... +3°С і вологості повітря близько 70 %.

Раніше повідомляли, маринований кавун з селерою: рецепт "солодкої" консервації на зиму без оцту.

Як повідомляв Знай.uа, смачні помідори з цибулею в солодкому маринаді: краща заготовка на зиму.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Знай.uа писав, ніяких маків і КФС: львів'яни запатентували бургер з дерунів, слинки рікою.