З Сумської області прийшли доволі неоднозначні новини, які проливають світло на докторську недбалість. Історія полягає в наступному, в 2020 році мешканка містечка Шостки двічі лікувала один і той же зуб, в якому "оселилася" тварина.

Спочатку навесні звернулася до приватного стоматолога, а в грудні - до стоматполіклініки (зуб все-таки турбував, але там сказали, що все нормально). Минулого тижня вона знову відвідала приватного зубного лікаря.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з місцевих видань.

Стоматолог / фото: Pixabay
Стоматолог / фото: Pixabay

"Мені прибрали пломбу, а потім доктор каже: "Щось тут чорненьке. Якась лапка", - розповідає Лариса.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Пізніше в лабораторії встановили, що це кліщ, звичайно, неживий. Лариса здала аналіз крові на кліщовий бореліоз (хвороба Лайма). Аналіз виявився позитивним. Тобто кліщ заразив жінку бореліозом, і вона перенесла захворювання в легкій формі.

За її словами, раніше відчувала якесь нездужання, була підвищена температура, болі в колінному суглобі, які не знімалися знеболюючими таблетками, порушення кальцієвого обміну. До лікарні жінка не зверталася.

"Звідки взявся кліщ, невідомо", - каже Лариса.

Кліщ з пломби, фото: 0542.ua
Кліщ з пломби, фото: 0542.ua

Вона намагалася поспілкуватися з приватним стоматологом, у якої перший раз лікувала нещасливий зуб, проте "контакту" не вийшло: "Лікар дуже розсердилася. Мовляв, у чому я її звинувачую, вона десятки років працює".

Лікар припустила, що кліщ міг проникнути через ясна. У лікарні Ларисі сказали: навіть мертвий кліщ виділяє токсини. Сьогодні вона відчуває себе добре, пред'являти претензії стоматологам не буде. Каже, собі дорожче.

Раніше повідомляли, українець натрапив на шматок цвяха в ковбасі: "Кличте стоматолога".

Як повідомляв Знай.uа, візит до стоматолога-3100, роботодавець "компенсує" 10 500 грн: скільки коштуватимуть медичні послуги зі страхування.

Знай.uа писав, як правильно використовувати жувальну гумку для здоров'я зубів: поради стоматологів.