Віталію всього 23 роки і він вже має мінно-вибухову травму, яку отримав будучи на передовій.

Про це розповіли у спільноті "Повернись живим" у Фейсбуці.

Віталій прослужив в АТО 8 місяців, куди пішов всього через місяць після строкової служби, але в один жахливий день пролунав вибух, і тепер хлопець знаходиться в Одеському військовому госпіталі з жахливими травмами: відірвана ліва кисть, втрачене ліве око, численні осколкові поранення тіла і важка черепно-мозкова травма.

Також Віталій отримав проникаюче вогнепальне поранення правого ока з внутрішньоочними чужорідними тілами (осколками) плюс відшарування сітківки.

"Віталій невеликого зросту, зовсім юний, якби зустрів не в госпіталі ніколи б не подумав, що він міг бути на війні! Пройшов строкову службу, повернувся додому, а вже через місяць був у військкоматі з бажанням піти служити в морську піхоту. Вісім місяців в зоні ООС (АТО) і ось в один жахливий день стався вибух. І ось Віталій у нас, в Одеському військовому госпіталі"- написав волонтер з Одеси Андрій Танцюра.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

фото: Повернись живим / Фейсбук
фото: Повернись живим / Фейсбук

Тиждень тому медики прооперували хлопця - йому намагаються врятувати хоча б ліве око.

"Просимо вас подивитися уважно на це фото. І показати його всім, хто на восьмому році війни "внє палітікі", "за мір" і проти війни за всяку ціну. Війна закінчиться тільки нашою перемогою! І отримають її для всіх нас і для "голубів світу", в тому числі, Віталій і такі, як він. Ціною свого здоров'я: втрачених очей, рук, ніг, нездатністю ходити або справлятися з психологічними наслідками війни",- написано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Хоробра Українка в 19 років "латає" воїнів на фронті: "вдячна війні за..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» Бравий командир "акації" врятував сотні піхотинців завдяки професійній підготовці бійців: "залишилися цілими і неушкодженими"

Також «Знай.иа " писав, що Воїн з позивним "Кріт" кинув роботу в шахті заради Батьківщини: "втратив рідне місто"