Президент України Володимир Зеленський опублікував декларацію про державний сувернітет України.

Відповідний пост глава держави розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Як повідомив Володимир Зеленський, ця декларація стала першим юридично вагомим кроком до прийняття доленосного Акту проголошення незалежності України.

"Декларацію підтримала абсолютна більшість у Верховій Раді. Депутати, які представляли різні регіони, політсили і часто мали різні погляди, 16 липня 1990 року проголосити державний суверенітет України "як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території і незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах",- написав президент.

За словами Зеленського, цей документ об'єднав українців у прагненні вирватися з режиму радянської влади, щоб мати можливість самостійно будувати свою державу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Ми повинні гідно продовжувати цю справу, розвиваючи незалежну європейську Україну. Будемо сильними і єдиними!
З 31-ю річницею декларації про державний суверенітет України!",- підсумував президент України.

Раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський знайшов заміну Арсену Авакову: хто може сісти в крісло глави МВС.

Нагадавши, Олена Зеленська зробить інтернет доступним для села: бабусь - у соцмережі.

Як повідомляв Знай.иа, Володимир Зеленський зустрівся з Ангелою Меркель у Німеччині: доля "Північного потоку-2" і Донбасу вирішена.