Літо у самому розпалі, а це означає, що стартував сезон малини. Всі люблять цю ягоду за її смак та приємні солодкі нотки. Проте буває й таке, що врожай виявився кислим, у такому випадку існує 5 причин пояснення цього, інформує Ukr.Media.

Найчастіше смак ягід залежить від сорту. Якщо ви помітили, що ягоди малини щороку не дуже солодкі, незалежно від погодних умов, то, можливо, вам слід придбати саджанці іншого сорту.

Також причиною кислих ягід може бути брак поживних речовин. Зазвичай малину підгодовують 2-3 рази протягом сезону, чергуючи органічні добрива з мінеральними. Навесні можна внести перегній або полити малинник настоєм курячого посліду, розбавивши його водою у пропорції 1:20, або коров'яку (1:10).

Малина, фото: Pixabay
Малина, фото: Pixabay

Підвищена кислотність також може бути причиною кислих ягід. Малина не полюбляє як лужний, так і кислий ґрунт. Для зниження кислотності у період плодоношення малини вносять золу (200-300 г на 1 кв. м) або доломітове борошно (300-500 г на 1 кв. м). Лужну землю підкисляють, замульчувавши посадки перепрілою хвоєю, торфом, листовим компостом, а навесні можна внести гній, аміачну селітру.

Недостатній або надлишковий полив може нашкодити рослині й вона даватиме кислі ягоди. Багато садівників неодноразово помічали, що у дощове літо ягоди малини не дуже солодкі й запашні. За надмірного надходження води поживні речовини вимиваються, а коріння малини може підгнивати.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У сухе і спекотне літо полив має бути регулярним і рясним, особливо на початку плодоношення.

Вирощування малини, кадр з відео
Вирощування малини, кадр з відео

Загущеність посадок може бути причиною кислих ягід. Чим більше сонця, тим солодшою є ягода і міцнішими є пагони. Тому регулярна обрізка малини — це обов'язкова процедура, яку здійснюють кілька разів протягом сезону.

Нагадаємо, огірочки на салат й заготувати на зиму: як правильно поливати овоч, щоб врожай здивував усіх. Правила успішного вирощування огірків

Як повідомляв портал "Знай.uа", цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі з допомогою сірників. Як за допомогою сірників вберегти цибулю від хвороб та гнилі

Також "Знай.ua" писав, черв'яки втікатимуть з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку урожаю малини від шкідників