Метеорологи попереджають, що екстремальні погодні явища в помірних широтах будуть з'являтися все частіше через зміну клімату.

Про це повідомили в Інституті атмосферних і кліматичних наук в Цюріху в інтерв'ю DW.

За словами метеорологів, зміни в кліматі спровокують рекордну спеку і більш руйнівні повені вже в найближчі десятиліття.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В результаті катастрофічної повені в Німеччині вже загинуло 156 людей, сотні зникли безвісти. А ті, хто вижили отримали травми і втратили практично все, що мали. У самій же Бельгії в результаті повеней загинули щонайменше 23 людини.

Зливи, які пройшлися по Західній Європі на цьому тижні, є аномальними, проте Андреас Фінк попередив, що подібні природні явища будуть траплятися все частіше і стануть звичними для нас.

"Екстремальні дощі випадатимуть тим частіше, чим тепліше ставатиме планета",- каже Андреас Фінк з Інституту метеорології та досліджень в Карлсруе.

Однією з причин почастішання природних катаклізмів є глобальне потепління, яке змінює і атмосферу.

"З підвищенням температури на один градус Цельсія повітря може вбирати приблизно на сім відсотків більше вологи. Це призводить в довгостроковій перспективі до великих обсягів опадів, особливо під час злив", - пояснює Себастіан Сіппель з Швейцарської вищої технічної школи в Цюріху.

Нагадаємо, раніше У Німеччині оголосили режим військової катастрофи: вже 133 загиблих

Як повідомляє портал «Знай.иа» Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть

Також «Знай.иа " писав, що "Плаваючі" міста, паніка і тисячі зниклих: на Західну Європу обрушилася потужна повінь